Легендарната акумулаторна отвертка Bosch IXO – след домашната работилница, вече желана и в кухнята

IXO1
През далечната 1928 г. Уолт Дисни създаде Мики Маус – най-популярната в света приказна анимационна мишка. Пред 2003 г. Bosch даде на света легендарната акумулаторна миниотвертка IXO I, чиито продажби вече надхвърлиха 11 милиона броя. Най-малката по размери отвертка от серията любителски електроинструменти на Bosch бе първата в светаq захранвана от литиево-йонна акумулаторна батерия – батерията, която извърши поредната революция в света на автономно захранваните ръчни електроинструменти. Конструкторите на Bosch обаче не се подадоха да успокоението, което вдъхва предимството да си въвел първи новата технология, не полегнаха и на лаврите от изключителния пазарен успех, който бързо изстреля отвертката IXO на върха на световната класация – позиция, която станалата легендарна отвертка неизменно заема вече 10 години поред. Само година по-късно се появи IXO II с 30% по-висока мощност, към следващата трета версия се добавиха и приставки, позволяващи завиване на винтове под прав ъгъл или в близост до преграда – подобрения, които значително разширяват възможностите за работа на трудно достъпни места и най-вече при сглобяването и ремонта на мебели.
През 2009 г. отвертката Bosch IXO е вече усъвършенствана до такава степен, че едва ли да има какво още да се желае. Подробности за този актуален и днес модел може да прочетете в НС 3-4/2009. Затова тук ще обобщим съвсем накратко само най-същественото за този чудесен и необходим буквално за всеки дом инструмент:
» Отвертката е лека и компактна, приляга удобно в дланта, включително и когато е в ръцете на представител на нежния пол.
» Въпреки това отвертката притежава впечатляваща мощност, като с нея може да се завиват винтове за дърво с диаметър до около 5 mm.

прочети пълната статия в "Направи Сам"


към началото