Малки ъглошлайфмашини на Bosch – най-мощните в света

Bosch2_1
Едновременно с най-малката в света акумулаторна ъглошлайфмашина GWS 10,8-76 V-EC Professional, в началото на годината Bosch пусна на пазара и нова серия от четири модела малки ъглошлайфмашини с мрежово захранване и с най-голямата позната досега за този вид машини номинална мощност 1900 W. Три от машините работят с дискове с диаметър 125 mm, което ги поставя в групата с най-разностранно и широко приложение. Четвъртият модел (GWS 19-150 CI Professional) е предназначен за работа с дискове с диаметър 150 mm, което увеличава дълбочината на рязане (респективно дебелината на рязаните детайли), нараства и производителността на машината при шлифоване.
Новите модели на Bosch заемат първото място в световната класация по мощност при малките ъглошлайфмашини. Отнесено към теглото им те са и водещи в света по показателя „съотношение мощност към тегло“. След досегашната серията малки ъглошлайфмашини с мощност 1700 W, сега Bosch прави поредната значителна стъпка за по-нататъшно увеличаване на производителността на този клас машини. Предоставя на професионалните майстори, както и на всеки ценител на най-високото качество, още по-производителни инструменти, без това да се отразява на удобствата при работа, нито да причинява по-голяма умора. Принос за това има теглото на новите машини, респективно 2,4 и 2,5 kg, и ергономичният им дизайн. Значително удобство е малкият диаметър на тялото на машините, което служи и за основна ръкохватка. Обиколката му от само 208 mm позволява по-пълно обхващане с ръката, намалява се усилието при държане и умората при продължителна работа. За удобното и сигурно държане на машината способства еластичното противоплъзгащо покритие на части от тялото. Предната, допълнителна ръкохватка, е с антивибрационно изпълнение, което намалява с 40% предаваните на ръката вибрации.
Bosch2_2
Bosch2_5
И четирите модела разполагат с всичко, което към ден днешен може да се желае по отношение постигане на максимална сигурност при работа: система за защита срещу възникване на обратен удар при внезапно заклинване на диска (Kick Back Control), плавно развъртане на диска и предпазване на мрежата от токов удар при включване на захранването, защита срещу самоволно включване след аварийно прекъсване на захранването (restart protection), предпазният щит е осигурен срещу превъртане при удар.
Трябва да се отбележи също, че от 21 април т.г. всички професионални ъглошлайфмашини на Bosch, както и някои модели от зелената серия, ще бъдат оборудвани със система restart protection, ако нямат тотман ключ.
Удобни за работа и с висока производителност, новата серия ъглошлайфмашини са особено подходящи за натоварена продължителна работа. За допълнително разширяване на спектъра от приложения и осигуряване на оптимален режим на рязане или повърхностна обработка при различни видове материали, Bosch предлага четири модела от новата серия:
» GWS 19-125 CI Professional – машината е с универсално приложение, пригодена е за извършване на преобладаващите операции по рязане и шлифоване.

прочети пълната статия в "Направи Сам"


към началото