Масичка за тераса – проект „Как да направим“

COV1_new_S22Из архива на списание „Направи сам“ – бр. 1-2/2000 г. Статията е от поредица публикации за изработка на оригинални мебели, която е подготвена със съдействието на направление „Електроинструменти“ на „Роберт Бош“ ЕООД. Използваните за изработката и показани на снимките електроинструменти са модели от времето на излизане на броя. По принципа си на работа те не се различават от съвременните машини, с които работят днешните домашни и професионални майстори.Всяка по-изпипана къща с градина има балкони, една или повече тераси – по правило с южно изложение. Достатъчно е да прекрачиш прага на балконската врата и попадаш в друг свят на светлина и аромати. Свят на цъфтящи растения и галеща погледа зеленина, на припичащо слънце и небесна синева. Остава да разтвориш шезлонга и да се опънеш на воля.
След време обаче идва жаждата и ръката неволно търси чашата с разхладителната напитка. Поиска ти се нещо да прочетеш или напишеш и от само себе си изниква мисълта, че нещо съществено липсва – това е масичка.
balk2_SМасичка като тук показаната на снимките. Елегантна и функционална, сигурно закрепена към перилата. Плотът ѝ е подвижен, така че в затворено положение масичката заема съвсем малко място. В корубата ѝ има достатъчно място за някоя и друга бутилка, раклата е предназначена за списания, книги и други дребни предмети. Масичката може да служи за хранене, като барче, маса за писане и четене.
Освен това към нея е монтирана тръба за поставяне на плажен чадър. С това комфортът е постигнат.
До идването на лятото има достатъчно време да направите масата.
balk3_S
balk4_Sbalk5_SСъщевременно правим уговорката, че тук са показани най-подходящите за съответната операция ръчни електрически инструменти, което обаче не означава, че не може да се прояви и продиктувана от конкретните обстоятелства находчивост.
Все пак без ръчен циркуляр, електрически прободен трион, бормашина, електрическа фреза и малка едноръчна ъглошлифовъчна машина и електрическа отвертка трудно ще минете, защото това са основни инструменти, до които неминуемо ще опрете, независимо какво сте захванали да майсторите.

прочети пълната статия в "Направи Сам"


към началото