Машините шампиони на RAIDER и RAIDER PRO

Тази година „Евромастер Импорт Експорт“ ООД  отбелязва своя четвъртвековен юбилей. Започнали от нулата, задружното семейство на братята Баша през 1992 г. полага основите на своята фирма. 25 години по-късно фирмата е пазарен лидер в България по продажба на различни електроинструменти,  машини с електрически и бензинови двигатели, пневматични инструменти, ръчни механични инструменти, поливна техника, електроинсталационни компоненти  и др. Набрала опит и възможности, с още по-бързи темпове, фирмата навлиза на пазара в Румъния и  други съседни държави. Следвайки успешния модел на някои от европейските лидери на пазара на електроинструменти, за изминалите години „Евромастер Импорт Експорт“ ООД е създала и наложила досега на пазара осем собствени, български, марки. За тях сме писали нееднократно в списанието, като най скорошна и с обзорен характер е статията „Raider и Topmaster Professional – българските марки майсторски инструменти“ .

В обширната продуктова гама безспорни лидери са ръчните електроинструменти и машини RAIDER и RAIDER PRO, а в сектора на механичните ръчни инструменти – TopMaster .

„Евромастер Импорт Експорт“ ООД навлиза в новото хилядолетие, създавайки през 2000 г. марката RAIDER. Шест години по-късно фирмата разширява продуктовата си гама  към по-горния по качество сегмент – за напреднали любители и занаятчии,  като пуска на пазара серията електроинструменти и машини RAIDER PRO.

По обем на продажбите, съответно дял от приходите, както и за изграждането на авторитета на „Евромастер Импорт Експорт“ ООД като пазарен лидер, тези две марки  имат основен принос. Те, заедно с TopMaster, оформят гръбнака на фирмата. Затова по-нататък ще говорим общо за марката RAIDER.

През всичките години откак електроинструментите и машините RAIDER се предлагат на пазара, продажбите им се развиват по възходяща линия. Така например от 2009 г. до 2014 г. нарастването е линеарно при средногодишен ръст от  20%. В периода 2014-2016 г. темповете на продажби нарастват с около 35% годишно.

Към момента с двете марки RAIDER и RAIDER PRO се продават над 1300 артикула, включващи електроинструменти и машини, пневматични и хидравлични инструменти, машини с бензинови двигатели, приспособления и работни инструменти (консумативи). От тях 445 са електроинструменти и машини. За отбелязване е, че в продуктовата листа за тази година около 114 (32%) са нови модели. Това е и една от причините за успеха на двете марки – непрестанно разширяване на асортимента, съпътствано с около 1/3 обновяване всяка година.

Този подход несъмнено бързо печели нови привърженици на марката. Неспирният поток от нови, по-производителни и качествени електроинструменти, предлагането на все повече екстри, в съчетание с изключително благоприятни цени, бележи пътя на успеха.

За разлика от  ИТ сектора и други високотехнологични производства, където темповете на развитие и обновление на моделите са зашеметяващи, включително по маркетингови причини, при електроинструментите и машините, това не е така.  Тук модата отстъпва на заден план и моделите, които безапелационно са доказали качествата си, не губят своята привлекателност. Такива машини не остаряват бързо, а търсенето им продължава с години.

прочети пълната статия в "Направи Сам"


към началото