Машини за рязане и цепене на дърва за огрев


Не може да потулим задоволството си, когато се открие възможността да представим нов, поне за нас досега непознат производител на качествени машини и инструменти. Радваме се, че в този първи за годината брой на списанието имаме две такива възможности, като и двете се дължат на фирма „Ташев-Галвинг“. Тази наша фирма държи няколко от палмите на първенство на пазара, две от които са за най-голямо разнообразие на продукти и огромен асортимент, от една страна, и второ – по умението да привлича и сравнително по-малки, в началото и по-малко познати, но за сметка на това специализирани в сравнително тесен сектор производители. Предимството на такива фирми е, че създават и предлагат машини и инструменти, които често липсват в дебелите каталози на гигантските компании, постигат голямо разнообразие и високо качество на продукцията си.
Такава именно фирма е немската Scheppach със седалище и производствена база в град Ихенхаузен, Швабия. В нейната визитна картичка изрично е подчертано, че продуктите й са Made in Germany, т.е. собствена разработка и производство. Всеки технически грамотен човек знае какво означава това. Фирмата има зад гърба си 80-годишна история, като е съсредоточила вниманието си в производството към момента на около 300 продукта в следните области:
» За дърводелската работилница – различни видове настолни и стационарни циркулярни триони, банцизи, абрихти и щрайхмуси, фрези, шлайфмашини, преси за слепване на детайли, аспирационни уредби към дърводелски машини и др. За своите машини фирмата предлага и обширна гама от инструменти – циркулярни дискове, ленти, фрезерни глави със сменяеми ножове и т.н.
» За двора и градината: стационарни (и същевременно лесно подвижни) машини за нарязване и цепене на дърва за огрев, дробилки за раздробяване на клони и други растителни отпадъци, ротационни сита за подготовка на растителните отпадъци за компостиране.
Продуктите на Scheppach покриват територията на интереси и потребности от амбициозните домашни майстори или иначе казано от полупрофесионалните машини до машините с типично професионално и производствено предназначение.

прочети пълната статия в "Направи Сам"


към началото