Многофункционален инструмент с осцилиращо действие на Dremel

Dremel1
Dremel2
Има марки, които не се нуждаят от целенасочена реклама, защото самите те са се превърнали в емблема, а името им се е наложило като нарицателно наименование на даден вид машини. Това най-често са производители, изобретили и дали на света нов вид машини или инструменти, а след това са затвърдили водещата си роля като производители, задаващи световната мяра за технологично ниво и качество.
Dremel е една от тях, като марката се свързва най-вече с група електроинструменти, предназначени за ювелирна работа – пробиване, рязане и шлифоване на малки детайли от най-различни по вид и твърдост материали. Основата на нейния успех и световна слава са положени с изобретяването и производството на високооборотни ръчни многофункционални електроинструменти. Те са незаменим помощник на всеки, който се занимава с различни видове моделизми, с дърворезба, изработване на ювелирни изделия от различни материали, с гравиране върху стъкло, керамика, метали и т.н. Постепенно тези първоначално специализирани професионални инструменти бяха припознати и от широката армия домашни майстори, на което се дължат и бързите темпове на тяхното разпространение през последните години. В НС 1-2/2012 бе представена подробно марката с нейната история, както и най-популярният и най-продаван по това време (а и сега) модел DREMEL 3000.
3
Бързото и успешно навлизане на марката на пазара на любителски електроинструменти в много голяма степен се дължи и на едно сравнително ново направление в производствената програма на компанията, която от 1993 г. принадлежи на групата Bosch – електроинструменти, представляващи умалена разновидност на класически електроинструменти.

прочети пълната статия в "Направи Сам"


към началото