Многофункционална прахосмукачка Bosch GAS 15 L Professional


Новата промишлена прахосмукачка от професионалната серия на Bosch се определя като многофункционална, защото наред с основното си предназначение, засмукване, тя успешно може да се използва и за обдухване, примерно за подсушаване на влажни повърхности или за ускоряване съхненето на бои, лепила и други материали.
Това е компактна машина с обем на резервоара 19 l сухо съдържание и до 15 l течности. Теглото й е 6 kg. Това я прави лесно преносима и особено подходяща за използване на обектите, където се работи. Разбира се, тя е напълно пълноценна машина и за приложение в работилницата. Има електродвигател с мощност 1200 W, който осигурява подналягане 215 mbar. Има полиестерен филтър за многократно използване с възможност за измиване с вода при необходимост. Системата за очистване на филтъра е полуавтоматична, което ще рече, че процесът се извършва след задействане на бутон. Филтърът се изтръсква и полепналата по повърхността му прах пада в резервоара. Операцията се извършва без спиране и отваряне на машината, т.е. без да се налага бавещо работата прекъсване. Този начин на почистване позволява поддържане на постоянна смукателна способност на прахосмукачката.
Филтърът осигурява очистване на въздуха, като е предназначен за задържане на материали с ниска опасност за здравето (клас L). Прахосмукачките от този клас са способни да задържат до 99% от съдържащите се във въздуха твърди частички. Това са масово разпространените прахосмукачки с универсално приложение, които са подходящи за засмукване на материали с допустимо съдържание на прах във въздуха >1 mg/m³.

прочети пълната статия в "Направи Сам"


към началото