Многофункционалните Bosch Multi-Cutter GOP 18 V-EC и GOP 14,4 V-EC

GOP1
GOP2
Многофункционалните ръчни електроинструменти от вида на Bosch Multi-Cutter намират все по-широко приложение поради многостранните си възможности за рязане и шлифоване, включително при условия и по начин, където друг инструмент не може да се справи. Техните в редица случаи уникални възможности се дължат на специфичното, характерно за този вид електроинструменти, движение на работния инструмент. Той се движи с много висока честота, като се завърта последователно в ляво и в дясно, при което описва сектор с ъгъл 2,8° (в ляво и в дясно по 1,4°). Поради това движението му се нарича още осцилиращо. Подробно описание на устройството, работните инструменти и приложения на този инструмент може да се намери в посочената статия, където е описан моделът с мрежово захранване GOP 300 SCE Professional. За пълнота ще добавим, че Bosch предлага електроинструменти от този вид и в своята любителска (зелена) серия машини. Тук в момента на върха се намира моделът PMF 190 E, който наследява качествата и популярността на своя задържал се продължително на пазара предшественик PMF 180 E Multi.
Успехът на многофункционалните машини Multi-Cutter логично доведе до появата в професионалната серия и на двойник с акумулаторно захранване – моделът GOP 10,8 V-LI Professional.
4
Сега Bosch прави поредната стъпка към разширяване на присъствието си в този пазарен сегмент, а професионалистите получават две нови машини, които ще направят работата им още по-производителна и ефективна. През март т.г. немският концерн обяви, че попълва гамата акумулаторни многофункционални електроинструменти с моделите GOP 14,4 V-EC Professional и GOP 18 V-EC Professional.

прочети пълната статия в "Направи Сам"


към началото