Многофункционалният Bosch Multi-Cutter


Сред новостите, които Bosch пусна на нашия пазар в края на годината, подбрахме да представим в този брой на списанието многофункционалния инструмент GOP 300 SCE Professional. Понеже в българския технически словник няма наименование за този електроинструмент, в заглавието поставихме англоезичното му наименование, възприето от немския производител. Той привлече не само нашето, но и вниманието на участниците в партньорската среща на „Ташев-Галвинг“ през октомври т.г. Затова за заглавна снимка избрахме момент от демонстрация на тази машина в шатрата на Bosch.

Възприеман като екзотичен допреди десетина години, този единствен по рода си вид инструмент очевидно бързо намира своето запазено място в професионалната и преди всичко в занаятчийската дейност. За това свидетелства и появата на новия модел, с който Bosch допълва професионалната си серия, като вече предлага три модела от този вид – два с мрежово и един – GOP 10,8-Li Professional, с акумулаторно захранване. Не са забравени и домашните майстори. След успеха, който пожъна моделът PMF 180 E Multi, сега зелената серия на Bosch е представена от модела PMF 190 E.
Твърдението, че този вид машини, и в частност новият GOP 300 SCE Professional, имат уникални способности, не е пресилено. Това най-вече се отнася до способностите му да реже там, където друг трион не може да се справи. Или най-малкото не може да стори това с прецизността, характерна за този многофункционален инструмент.

прочети пълната статия в "Направи Сам"


към началото