Множество нови продукти на STIHL през 2024 г. за професионални и частни приложения

Г-н Михаел Трауб, Председател на Управителния съвет на STIHL AG

Пред участващите в „Международния ден на медиите 2023“ журналисти, проведен на 13 септември т.г. Председателят на Управителния съвет на STIHL AG, г-н Михаел Трауб, представи накратко нови модели, подбрани от двете основни продуктови групи – машини и инструменти, специално разработени за продължителна и натоварена професионална работа, както и такива, подходящи за използване в дворната градина или в малкото лично стопанство.
Чрез обособени демонстрационни кътове, изградени в обширния парк на територията на компанията във Вайблинген, участниците в срещата по-късно имаха възможност и лично да се убедят във възможностите и качествата на тези и други машини, подробно представени от професионални демонстратори. Тук ще запознаем читателите на списанието с моделите, които бяха представени от г-н Михаел Трауб.
Правим го с уговорката, че описаните тук продукти са само част множеството нови модели, които STIHL ще пусне на пазара от началото на идната 2024 г. и месеците след това.

 

Нови продукти, предназначени за професионална употреба
Косата STIHL FSA 200 ще оглави класацията по мощност сред акумулаторно захранваните коси от системата STIHL AP. Тя е създадена за косене на високо израсла трева и храсти, намиращи се в чувствителна към нивото на шума околна среда. При работа с глава за косене с найлонова корда, тя има максимална широчина на косене 45 cm. По своята производителност тази акумулаторно захранвана машина не отстъпва на сравнимите по мощност бензинови коси. За съчетаване на отлична производителност на рязане с оптимална енергийна ефективност, честотата на въртене на мощния безчетков електродвигател може да се регулира на три степени. Тава се извършва лесно по време на работа. Косата принадлежи към акумулаторната система STIHL AP, която е проектирана за нуждите на професионалните потребители. Освен всичко друго, тези машини могат да работят дори при дъжд и мокра трева. За оптимално използване на възможностите на STIHL FSA 200 производителят препоръчва батерията AP 500 S. Косата има ергономично оформени ръкохватки за удобно държане с две ръце. Снабдена е с антивибрационна система, която редуцира предаваните от ръкохватките вибрации към ръцете.

прочети пълната статия в "Направи Сам"


към началото