Монтиране на ексцентрикови мебелни сглобки с Drill-Jig Minifix


Описвайки новаторски и оригинални решения в създаването на все по-функционални и с модерен дизайн мебели, и друг път сме казвали, че съвременното равнище при тяхното производството в най-голяма степен се дължи на обкова. Благодарение на елементите за сглобяване, на пантите и различните механизми за плъзгащи се, повдигащи и клапващи врати, на носачите за чекмеджета и на хитроумните конструкции, позволяващи рационалното оползотворяване на всеки квадратен сантиметър, днешните мебели са това, което са. И още нещо – благодарение на достъпния обков и на специализираните инструменти за неговото монтиране, производството на оригинални мебели с най-високо качество, освен в големите мебелни предприятия с компютризирани многофункционални обработващи центрове, например, стана достъпно за всеки занаятчия дърводелец, както и за по-сръчните и разполагащи с достъпна за обзавеждане работилница домашни майстори.
Именно на такъв специализиран инструмент – Drill-Jig Minifix е посветена тази статия. Причините да му заделим подобаващо внимание са няколко:
» С него се правят отворите за най-широко разпространените и най-често използвани разглобяеми сглобки за корпусни мебели – ексцентриковите.
» С устройството много лесно се постига необходимата точност при пробиване на отворите, което гарантира високото качество на сглобките без странично изместване на съединяваните детайли.
» Цената му е напълно приемлива, включително за работилницата на по-амбициозния домашен майстор дърводелец.

прочети пълната статия в "Направи Сам"


към началото