Моторна пръскачка RD-KMD01


За всяка дейност в градината, била тя домашна или още повече за селскостопанска продукция, са създадени машини, които не само облекчават физическия труд, но и неимоверно повишават неговата производителност и продуктивността на насажденията. Това в пълна степен се отнася и за агрохимическата обработка в овощарството, лозарството, зеленчукопроизводството, отглеждането на етерични култури, дори и в дворната цветна градина. В зависимост от вида на насажденията, сорта, метеорологичната обстановка и др. често се налагат по няколко пръскания годишно, а в лозарството – и до шест пъти през някои месеци.
И докато за домашната цветна градина работата може да се свърши с обикновена ръчна гръбна пръскачка, то при по-големи насаждения, и особено в лозята, се рентира напълно. От определен обем на работата става и задължително използването на носени на гръб моторни пръскачки.
Очевидно именно тази потребност са имали предвид от „Евромастер Импорт Експорт“, като са включили в пролетна си колекция „Машини за градината 2012“ и моторната пръскачка RD-KMD01. Представяме я във февруарския брой на списанието, защото времето не чака – най-подходящото време за зимното пръскане на овошките е в края на зимата, щом пъпките набъбнат.
Първото, на което опитният овощар би обърнал внимание, е доста големият обем на резервоара за препарати – 20 l. Причината за това е, че изборът е въпрос на оптимално преценен компромис. Самата машина, без гориво, тежи 10,8 kgl което е добро постижение при съпоставка с аналогични пръскачки на други производители. Оттук нататък всеки килограм течност или сухи гранулирани препарати ще се добавя към натоварването върху раменете на работещия. От друга страна, при обработката на големи площи, особено развити по дължина, стремежът е да се зареди възможно повече препарат, за да се съкратят празните маршрути до мястото на зареждане.

прочети пълната статия в "Направи Сам"


към началото