Мотофрезите на STIHL – по-мощни и ефективни в градината


Така, както мотофрезите станаха незаменим и верен помощник на всеки зеленчукопроизводител или любител-градинар, така и марката VIKING в продължение на десетилетия се утвърди като лидер в този сектор на градинската и селскостопанска техника. Натрупаният солиден опит сега се пренася и продължава да се развива – вече под основната марка на компанията производител, немската STIHL. Редовните читатели на списанието вече знаят, че този преход се извършва от близо година насам. Еволюционният процес на техническо развитие и усъвършенстване с появата на всеки пореден нов модел, съчетан с дизайна и добре познатия в цял свят оранжев цвят на марката STIHL, се възприемат много добре от привържениците на компанията. От клиентите, притежаващи усет към качествената маркова техника.
Сега дойде ред да представим в списанието и семейството мотофрези на STIHL, които от началото на годината се предлагат и на българския пазар. Това са моделите STIHL MH 445, STIHL MH 560, STIHL MH 585 и STIHL MH 685.

STIHL MH 445

От пръв поглед върху страницата на „Андреас Штил“ ЕООД се вижда, че предлаганите машини имат работна широчина 45, 60 и 85 cm. Най-малката от тях, STIHL MH 445, обичайно работи с две двойки фрезери и широчина на обработка 45 cm. Когато на всеки от валовете се постави по един фрезер, машината може да фрезова почвата на ивица с широчина 25 cm. Моделите STIHL MH 585 и STIHL MH 685 имат по три фрезера от всяка страна. Когато се поставят по два фрезера на вал, максималната широчина на окопаване се намалява от 85 на 60 cm. С две думи, гамата мотофрези на STIHL позволява обработка на почвата на ивици с широчина от 25 до 85 cm. Предлаганите към момента четири модела позволяват избор на оптималната за конкретните условия машина – малки домашни градини или зеленчукови и друг вид градини.
Фрезерите на STIHL MH 445 са с диаметър 30 cm, а на останалите машини – 32 cm. Толкова е и максималната дълбочина на обработка на почвата.

прочети пълната статия в "Направи Сам"


към началото