Мощен моторен свредел за почва Raider RD-EA01


Сред внушителната палитра от електроинструменти и машини Raider някак по-незабелязана остава една, която почти, да не кажем винаги, се свързва с техниката за професионални приложения. Това е моторният свредел RD-EA01 и RD-EA02. Двата модела всъщност са една машина, която, в първия случай се предлага самостоятелно, а в другия – в комплект със свредел с диаметър Ø200. „Евромастер Импорт Експорт“ ООД предлага поотделно и три свредела с диаметри 100, 150 и 200 mm. Към машината се предлага и приставка амортисьор, чиито две части със свързани със спирална пружина. Той се монтира между изходящия от редукторната кутия задвижващ вал и свредела. Задачата му е да поема частично и да омекотява предавания на ръкохватките, оттам и на ръцете, силен тласък, който би могъл да възникне при заклещване на свредела, когато опре до дебел корен или голям камък.
Моторният свредел се използва за издълбаване в почвата на дупки с широчина според диаметъра на свредела и максимална дълбочина, съответстваща на дължината му. Моторният свредел е незаменим помощник в лозарството, както при засаждане на лозите, така и за издълбаване на дупките за коловете на придържащата лозите конструкция от опънат тел. Използва се при засаждане на фиданки в градини или при залесяване на гори, за създаване на жив плет от храстовидни растения и т.н. Колкото теренът и броят на необходимите за издълбаване в почвата дупки са по-големи, толкова по-безценна машина става моторният свредел.
Той е и ценен помощник за ограждане на строителни обекти, на пасища и други терени с временни или постоянни ограждения със забити в почвата колове. Формата на дупките и тяхната дълбочина са особено подходящи за такива цели.

С предлаганите свредели RD-EA01 може да издълбава дупки с дълбочина до около 60 cm със свредел Ø150 и до около 65 mm при работа със свредел Ø200. В зависимост от структурата на почвата те имат повече или по-малко близка до цилиндричната форма с диаметър според големината на свредела.
Raider RD-EA01 заменя непривлекателен и ниско производителен ръчен труд, когато се използват класическите ръчни инструменти: търнокопи, обикновени и прави лопати (бел). На ръка, дупките с малък диаметър и посочената дълбочина се издълбават с тежък стоманен лост, което е още по-тежка и бавна работа.

прочети пълната статия в "Направи Сам"


към началото