Мощна ъглошлайфмашина HiKOKI G23BYE


Моделът G23BYE е поредната за японския производител HiKOKI и първата, появила се на световния пазар мощна ъглошлайфмашина с безчетков електродвигател. Това осигурява липса на периодично сервизно обслужване и близо два пъти по-голяма експлоатационна дълготрайност.

Тази ъглошлайфмашина се отличава с изключително висока производителност при шлифоване. В сравнение с нейния предшественик, модела G23SW2 на HiKOKI, новият G23BYE е с около 25% по-производителна машина. Тя работи с дискове с диаметър 230 mm, а мощността на електродвигателя й е 2200 W.
За отбелязване е плоската, с малка дебелина глава на машината (редукторната кутия). Това е предимство, позволяващо обработване на места, недостъпни за обикновена ъглошлайфмашина. Такива места са заваръчните шевове при заварени под ъгъл детайли, примерно носещите метални ферми, изпълнени с множество заварени под ъгъл стоманени профили. В случаите, когато ъгълът наближи 45° и по-малко, дори и малките ъглошлайфмашини са безпомощни, да не говорим за мощни машини с диаметър на диска 230 mm. Причина за това е височината на редукторната кутия, която се явява непреодолима пречка машината да се подпъхне така, че дискът да достига безпрепятствено до обработваното място.
Друго много съществено предимство на все още новия за пазара модел G23BYE, е неговото тегло – 4,2 kg (съгласно EPTA 01/2003). По този показател, при появата си на световния пазар, тази машина е лидер с най-ниско тегло в своя клас.

прочети пълната статия в "Направи Сам"


към началото