Мощни въздушни метли за носене на гръб

STIHL е измежду производителите, чиято производствена програма и пускането на нови модели точно следва годишните времена. Това е съвсем естествено, защото преносимите инструменти и машини с марките STIHL и VIKING са предназначени за работа в декоративни дворни градини и обществени паркове, в овощни насаждения и естествени тревни площи, за почистване на терените покрай пътищата от храсти и дива трева, дърводобив и поддържане на горите и др. Това са все дейности, силно обвързани с годишните сезони. През август и септември, на прага на есента, STIHL по традиция обявява новите си модели на уреди, моторни и електрически, за почистване от обилно падащите от дърветата листа и други растителни отпадъци.
Сега за пореден път представяме последните новости с марката STIHL, специализирани за почистване. Това са два модела на въздушни метли, според възприетото в списанието от години наименование на този вид уреди, предназначени за почистване на листа, малки клонки, треви, включително след окосяване и други растителни отпадъци чрез издухване с мощна въздушна струя. Това е най-лесният и ефективен начин те да бъдат събрани на места, откъдето лесно да бъдат извозени, или пък където няма да пречат и чрез угниване постепенно ще се превърнат в естествен тор – компост. Терените, за които въздушната метла е идеал-ният, а често и единствен почистващ уред, са затревените площи, алеи и пътеки, стълбища и тераси, улици и паркинги, където голяма четириколесна машина не може да влезе и др. Мощната въздушна струя може успешно да се използва и за почистване на прясно навалял сняг.
Новите модели – STIHL BR 200 D и STIHL BR 430 са високопроизводителни мощни машини, като характерното и за двете, е че се носят на гръб, а не на ръка.

прочети пълната статия в "Направи Сам"


към началото