Набор за мокро пробиване с диамантни боркорони


На демонстрацията на подбрани инструменти на испанската фирма, извършена от представител на Rubi на 31 юли т.г., бяха показани два комплекта за мокро пробиване. Единият – KIT Easy Gres Drill e отлично решение за домашните майстори, вече бе изпробван в редакционната работилница и въз основа на лично придобития опит бе представен в НС 12/2011. Това е изключително удобен за употреба евтин комплект, който позволява бързото и най-вече качествено пробиване в керамични и други плочи на около 10 отвора с едно диамантно свредло с диаметър 6–10 mm в зависимост от избрания комплект.
За да бъдем максимално коректни, трябва да кажем, че Rubi предлагат няколко комплекта, както и поотделно съставляващите ги инструменти, предназначени за пробиване или по-точно изрязване на отвори в керамични плочи с диамантни инструменти – свредла и боркорони и по двата разпространени метода: сухо и пробиване с охлаждане на инструмента с вода. Всички те се предлагат у нас чрез магазините и дистрибуторската мрежа в страната на фирма „Ташев-Галвинг“ ООД.
Сега представяме професионалната система на Rubi за мокро пробиване, носеща търговското наименование KIT Diamant Easy Gres Plus. Общото между двата комплекта е не само предназначението им, използването на инструменти с посипка по периферията от диамантни зърна и охлаждането с вода, но и очевидният стремеж на производителя пробиването на отвори да става възможно най-лесно, бързо и качествено, т.е. да бъде Easy.

прочети пълната статия в "Направи Сам"


към началото