Набор мечта – консумативи за бързооборотна минишлайфмашина

Dremel1
Всеки реномиран производител на електроинструменти задължително предлага и собствена марка работни инструменти за тях, независимо кой е производителят им. За терминологично улеснение те са добили обобщеното наименование „консумативи“, което подсказва и тяхната скоропостижна гибел – в процеса на работа по-бързо или по-бавно те се износват и трябва да се подменят с нови. Причините за това са поне две. Колкото и да е добра, дори и най-скъпата машина може да върши една или друга работа само, ако се използва качествен, високопроизводителен и дълготраен инструмент – било за пробиване, рязане, фрезоване и т.н. Следователно производителят е силно заинтересован неговите машини да работят с най-качествените инструменти. И второ – машината се купува веднъж за години напред, докато сметката за т.нар. консумативи може лесно да надхвърли нейната стойност и да продължи да расте.
Типичен пример са малките бързооборотни минишлайфмашинки, чието родословие започва от марката Dremel. Те са многофункционални електроинструменти. С тях може да се шлифоват, заточват, пробиват, гравират, фрезоват, режат, полират най-различни по вид и твърдост материали. Стига човек да разполага с подходящите работни инструменти. Самите машинки най-често се продават с минимален набор от такива инструменти, колкото човек да подхване някаква работа, да се порадва на придобивката си и… да хукне към магазина за покупката на нови. Вариантите са два. Покупката на отделни инструменти е дело, силно натоварващо бюджета. Това всеки бързо ще го установи, щом се вгледа в етикетите с цените. Вторият вариант е да се купи готов набор, като се доверим на производителя, че е преценил вярно кои се ползват най-често и съответно най-бързо се износват. Има и трето – да се доверим на доказал със световна репутация производител.
Dremel2
Такива мисли се въртяха в главите ни, докато оглеждахме многообразието от всевъзможни инструменти за рязане и пробиване, най-общо казано, изложени в двата нови специализирани магазина на „Ташев-Галвинг“. И докато си вършехме съвестно работата на журналисти, съвсем естествено бе да не устоим на изкушението да се самовъзнаградим с някоя и друга придобивка за редакционната работилница. А ние със сигурност знаем какво да купуваме.
Dremel3
Една от придобивките ни е тази „вълшебна“ кутия, която направо си е дарение, както от нейния производител Hitachi, така и от фирма „Ташев-Галвинг“, която я продава само за 58,22 лв.

прочети пълната статия в "Направи Сам"


към началото