Най-леката бензинова ножица за жив плет


Най-новото попълнение в програмата от ножици за жив плет, които „Андреас Штил“ предлага на нашия пазар, е моделът STIHL HS 46. Ножицата се задвижва от бензинов двигател и най-характерното за нея е ниското й тегло – само 4,0 kg. Към момента тя е най-леката от този вид ножици на водещия немски производител. Тя е и най-леката в света ножица с бензинов двигател и двустранно режещ апарат.
За инструмент, с който се работи продължително време в разнообразни пространствени положения, включително и над главата, с движение в хоризонтална и вертикална посоки, всеки грам снижаване на теглото е от значение. Като се добавят подобренията за намаляване на предаваните на ръцете вибрации, усъвършенстваната конструкция на двигателя и други решения, целящи още по-комфортна работа, очевидно това е машина, която не само прави по-ефективен труда на професионалиста, но и несъмнено спомага работата в градината да се превърне в още по-голямо удоволствие. Именно такава е била и целта на конструкторите на тази ножица – да предоставят на любителя градинар оптимален инструмент за работа в градината.
Широчината на рязане 45 cm също подсказва, че машината е предназначена за поддръжката на жив плет и декоративни храсти в неголеми дворове и градини, което я прави желан инструмент сред домашната градинска техника. Общата дължина на ножицата е 90 cm, което, заедно със специално направения отвор в ръкохватката за окачване на стена, улесняват съхранението на инструмента.


Двигателят с работен обем 21,4 cm³ развива мощност 0,65 kW (0,9 к.с.). Той е представител на последно за момента поколение в развитието на създадения от STIHL специален двутактов двигател 2-MIX, особено подходящ за задвижване на ръчни инструменти.

прочети пълната статия в "Направи Сам"


към началото