Най-мощният серийно произвеждан верижен трион в света STIHL MS 881


През октомври т.г. STIHL пусна на пазара най-мощния в света серийно произвеждан моторен верижен трион – модела STIHL MS 881. Той наследява и поема световната корона на първенството по мощност от своя предшественик STIHL MS 880.
Новият трион е задвижван от двутактов бензинов двигател с работен обем 121,6 cm3 и мощност 6,4 kW. Същевременно, в този най-висок клас на мощност, той е единственият, който изпълнява строгите европейски норми EU5 за състава на изгорелите газове, т.е. за безопасна работа. Това се дължи на разработената от немския концерн усъвършенствана технология на горивния процес в двигателите STIHL 2-MIX. Те се отличават с ниско ниво на вредните съставки в газовете и по-нисък разход на гориво.

Конструктивните мерки за намаляване на съдържанието на вредни вещества в изходящите газове не са се отразили върху теглото на двигателя. В резултат на това, трионът има много добро съотношение между тегло и мощност – 1,5 kg/kW. Този показател е от голямо значение при професионална, тежка и продължителна работа, основно в горски и планински условия, където сниженото с всеки грам тегло на триона, е от голямо значение за работника.

прочети пълната статия в "Направи Сам"


към началото