Най-новите водни помпи RAIDER – колекция 2015

Водните помпи RAIDER са измежду продуктите, за които важи приказката, че сами се продават. При това много успешно и без провеждане на целенасочени рекламни кампании. Със сигурност разпознаваемостта и авторитета, които марката RAIDER е извоювала за изминалите 15 години и преди всичко сред масово продаваните ръчни електроинструменти, привлича внимание и поражда доверие и към останалите продукти, които я носят. В случая обаче водните помпи, чиито първи модели „Евромастер Импорт Експорт“ пуска на пазара още при създаването на марката RAIDER през 2000 г., също имат своя принос за нейното утвърждаване. Причината за това е същата – много добро съчетаване на експлоатационни характеристики, качество и сервизно обслужване с оптимални за тези дадености цени.
Продуктовият каталог за 2015 г. включва 24 модела водни помпи от всички разновидности – центробежни външни, потопяеми за чисти и замърсени води, хидрофори и помпи управлявани с електронен пресостат, дълбочинни сондажни помпи, помпи с бензинов двигател, помпи-фонтан за декоративни басейни и др. Гамата от модели е подбрана така, че да дава добри възможности за избор на подходящата помпа според необходимата мощност, дебит, смукателна дълбочина и напорна височина, задвижване от електромотор или двигател с вътрешно горене.
Последното обширно представяне на пълната гама водни на помпи RAIDER в списанието е отпреди близо 2 години. Поради доброто качество и ненамаляващото търсене, по-голямата част от описаните в този брой на списанието най-нови модели продължават и днес да са все така актуални. Ето защо тук ще разгледаме само най-новите, от края на миналата и тази година, попълнения във фамилията водни помпа RAIDER, а в края на статията ще посочим моделите, за които подробна информация се съдържа в публикуваната по-преди статия.

Потопяеми водни помпи
От общо седемте нови модела, които представяме в този брой на „Направи сам“, четири са потопяеми. Както подсказва и наименованието им, тези помпи са пригодени да работят потопени във водата, което им дава редица предимства – при тях липсва ограничението за смукателна дълбочина, характерно за обикновените центробежните помпи, чиито електродвигатели трябва да бъдат и защитени срещу дъжд, допускат изпомпване на замърсени води. Някои модели са в състояние да изпомпват вода до остатъчен слой с дебелина само няколко милиметра, което ги прави безценни при отводняване на помещения.
Четирите модела формират една напълно нова серия помпи, които са подходящи за изпомпване на замърсени води. Отличават се с оригинален дизайн и високо качество. Колкото до цената и нейната конкурентоспособност, всеки сам лесно може да направи необходимата съпоставка.
Помпите се отличават помежду си по мощността на електродвигателите и произтичащите от това дебит и напор, както и по допустимата едрина на твърдите частици във водния поток.

прочети пълната статия в "Направи Сам"


към началото