Нискобюджетен професионален циркулярен трион на Skil


Инструментите с марката Skil присъстват често в „Направи сам“. Не би и могло да бъде иначе, защото списанието отразява значителния дял, който те заемат на пазара на качествените електроинструменти с основно предназначение домашната работилница. Причина за честото им „гостуване“ при нас също така е характерното за марката необичайно голямо разнообразие от видове електроинструменти и многократно по-голямото изобилие от модели. При това трябва да направим уговорката, че досега сме представяли само любителски инструменти, които наложиха марката такава, каквато я познават българските майстори. В действителност Skil се представя много силно и в сектора на професионалните електроинструменти, нещо, което се приема за съвсем естествено в САЩ (рожденото място на Skilsaw Incorporated през 1924 г.), но все още е почти непознато в нашата страна.
Преди малко повече от две години Роберт Бош ЕООД си постави нелеката задача след машините от любителската серия да наложи на българския пазар и машините от професионалната серия Skil Masters. Освен че този пазарен сектор бе вече пренаселен от всички водещи производители на такава техника, в това число и лидерът Bosch с неговата „синя серия“, задачата бе допълнително усложнена и от връхлетялата света и трайно заседнала у нас финансова и икономическа криза.
Ето защо едва сега изпълняваме даденото в НС 12/2009 г. обещание като да пръв път представяме в списанието машина от серията Skil Master – накланящия се настолен циркулярен трион Skil 3855. Този вид триони принадлежат към групата на полустационарните машини. Те са специализирани за напречно разкрояване на дъски, летви и други детайли предимно от дърво. Еднакво подходящи са и за използване в работилницата, и за пренасяне до място на място, там, където са необходими. Това означава още, че те трябва да са възможно по-компактни и по-леки.
Новият Skil 3855 е в продажба от април т.г. Като проучвахме техническите характеристики и особености на машината, търсейки най-характерното, това което би я откроило сред останалите професионални машини от този вид, стигнахме до извода, че този модел Skil Master е очевидно повлиян от изискванията, които наложи икономическата криза.

прочети пълната статия в "Направи Сам"


към началото