Новата платформа акумулаторни електроинструменти Multi Volt на Hitachi – партньорска среща на „Ташев-Галвинг“ ООД „Есен 2018“

Г-н Павичич представя новия ръчен циркулярен трион C 3606DA (Multi Volt)

Своята презентация по време на партньорската среща „Есен 2018” на „Ташев-Галвинг” ООД, г-н Крунослав Павичич, регионален търговски мениджър за марката HiKOKI, бе озаглавил „Иновациите никога не спират“. Този девиз важи с пълна сила за всеки от световните лидери, защото конкуренцията, този основен природен и икономически закон, е двигател на техническия прогрес в борбата за световно лидерство. От много десетилетия японската марка Hitachi е сред лидерите в тази неспирна надпревара. Поредната технологична новост, с което тя цели да излезе за пореден път с „едни гърди“ пред своите конкурентите на пазара на електроинструменти, е новата платформа Multi Volt.
Преди да навлезе в основната тема на презентацията си, г-н Павичич даде повече подробности за промяната на добре познатата от десетилетия марка Hitachi на HiKoki, която от октомври 2018 г. електроинструментите Hitachi вече ще носят. Японската група Hitachi Ltd., основана през 1910 г., е мощна финансово-икономическа групировка, която обхваща 851 дъщерни компании към момента. Тя заема водещи позиции в редица високотехнологични сектори, каквито са електрониката, включително и битовата, в компютърната индустрия и информационните системи, индустриалното оборудване и машиностроенето, инфраструктурната техника и оборудване, и др. Дъщерни фирми на Hitachi произвеждат най-модерна техника за образна диагностика и друга медицинска апаратура, високоскоростни влакове, тежка земекопна и строителна техника. С марката Hitachi се предлагат и множество продукти за дома, включително битова химия
Доскоро производството на ръчни и настолни електроинструменти, техника за градината и др. бе съсредоточено в дъщерната фирма Hitachi Koki Co.,Ltd. Тя има зад гърба си близо 70-годишен опит в разработването и производството на висококачествени, предимно професионални инструменти. Достатъчно е да споменем, че първата си акумулаторна бормашина Hitachi Koki пуска на пазара през 1979 г., а през 1982 г. пуска в продажба първата в света ударна бормашина с микропроцесорно управление.
През пролетта на 2017 г. Hitachi Koki Co.,Ltd. е придобита от мощния американски холдинг KKR Financial Holdings LLC. В резултат на това от юни 2018 г. фирмата производител се преименува на Koki Holdings Co. Ltd., а нейните електроинструменти и други продукти вече ще носят марката HiKOKI.

прочети пълната статия в "Направи Сам"


към началото