Новата серия миксери за строителни разтвори C-mix на Collomix


Съвременното строителство, и особено множеството трудоемки довършителни и ремонтни дейности, станаха възможни благодарение на неимоверното развитие на строителната химия, довело до появата на множество нови материали. Непознати допреди няколко десетилетия, те промениха коренно строителната практика. Преобладаващата част от тях представляват сухи смеси, които се приготвят на място, непосредствено преди употреба, чрез разбъркване с вода. Други, във вид на гъста пастообразна маса, също се нуждаят от добро разбъркване до пълна хомогенизация на разтвора, преди да станат пригодни за употреба.
Навлизането на тези нови материали породи необходимостта от подходяща машина и така на пазара се появиха специализираните миксери за строителни разтвори – ръчни и промишлени, автоматизирани смесители.
Масово използваният електроинструмент са ръчните миксери, а бързо нарастващото търсене и отворилият се поради това обширен пазар, привлече множество производители. Сред тях се откроява силно световният лидер – немската компания Collomix.
Както изтъкна по време на презентацията си пред партньорската среща на „Ташев-Галвинг“ ООД (21–23 април т.г.) г-н Масимо Гасперини, ръководител на направлението „Експорт“, в света има само още една компания, която може да съперничи на Collomix. Конкурентът също е немска компания и също произвежда продуктите си в Германия.
Създадена преди повече от 40 г., Collomix е посветила развойната си и производствена дейност върху създаването на най-подходящите инструменти и машини както за строителни приложения, така на машини за разбъркване и смесване на материали в затворен съд с различни приложения в индустрията и търговията. За създаването на оптималната машина за разбъркване на различни по вид, консистенция и вискозитет разтвори, задължително в комплект с оптимално проектираните за нея инструменти, се изисква висока компетентност, каквато Collomix притежава в най-висока степен. Ето защо марката Collomix е авторитетно име, което неизменно се свързва с изключително качествени, удобни за работа, изпипани до най-малкия детайл високопроизводителни, удобни за работа и дълготрайни машини.
Дотук нищо ново за редовните читатели на списанието, защото в тринайсетте досега публикувани на сайта на „Направи сам“ статии може да се намери подробна информация за миксерите и останалата техника на Collomix, която „Ташев-Галвинг“ ООД предлага на нашия пазар.
Сега е ред за новостите, които г-н Гасперини представи пред партньорите на „Ташев-Галвинг“ ООД.
Те са две, при това с голяма значимост:
– Създаването на нова серия ръчни миксери C-mix, която е специално разработена за пазари като българския и подобни на него.
– Предстоящото пускане на пазара на първият ръчен миксер Xo 10 NC, захранван от акумулаторна батерия.

прочети пълната статия в "Направи Сам"


към началото