Новата фамилия малки ъглошлайфмашини Sparky HD Professional


Едва дошло, лятото бързо ще се отърколи, есента ще дойде неусетно, а с нея и най-голямото техническо изложение в България – Техническият панаир в Пловдив. На него мерят сили не най-големите, а преди всичко най-иновативните производители, на него се раздават и така желаните от всеки изложител златни медали. За да се стигне до златната жътва обаче, са необходими месеци и години упорита работа за създаване на все по-нови, по-производителни и безопасни, по-удобни за работа продукти.
Още в края на миналата година знаехме, че „Спарки Елтос“ подготвя масиран удар по двете водещи направления на своята производствена програма – при ъглошлайфмашините и перфораторите. Именно тези две основни групи машини вече две десетилетия са носители на най-много златни отличия, те в най-голяма степен изграждат гръбнака на успеха на българския производител не само в България, но и на редица от най-желаните европейски пазари. Малцина знаят, че „Спарки Елтос“ е също така и голям ОЕМ производител, т.е. произвежда по заявка електроинструменти, които след това се продават под марката на други известни и наложили се в своя регион фирми.
С любезното съдействие на инж. Мирослав Калонкин, зам.-технически директор по развойната дейност на „Спарки Елтос“, сега получихме възможността да надникнем зад завесата на информационното ембарго, което винаги се налага преди официалното обявяване на нови модели. А това ще стане именно през септември т.г., очевидно по време на Техническия панаир. Такава възможност не е за изпускане. При това се оказа, че става дума не за един-два нови модела, а за цяла значително обновена серия ъглошлайфмашини в най-търсената и най-често използвана група – малките ъглошлайфмашини, пригодени за работа с една или две ръце. Панаирното участие естествено не е целта на тази масирана и продължително подготвяна продуктова промяна. То е само подиумът, на който новите машини ще бъдат представени, за да бъдат видени и оценени от максимално широк кръг специалисти и крайни потребители, от който ще поемат успешния си път към пазарите в Европа и други краища на света.
Новата фамилия ъглошлайфмашини на ловешкия производител обхваща пълната гама от модели, характерни за този вид инструменти с мощност на двигателите от 750 W до 1400 W – общо 11 нови машини. Всички те работят с дискове с диаметър 125 mm, което веднага подсказва, че новата фамилия е замислена като развитие на политиката на „Спарки Елтос“ в производството на професионални инструменти. Друг е въпросът, че ценовата политика на компанията прави тези инструменти напълно достъпни и за по-масовия занаятчийско-любителски пазар, а съчетанието с качеството им стимулира тяхното традиционно добро от години търсене.

прочети пълната статия в "Направи Сам"


към началото