Нова фамилия леки перфоратори на Hitachi

1
Гореща отпреди около месец новина в продуктовата програма на японската компания Hitachi е пускането на пазара на серия от седем нови перфоратора в най-лекия 2–3 kg клас. Това, че от Hitachi са обърнали специално внимание на този клас перфоратори, не е изненада, защото именно те са най-разпространените и най-често използвани в професионалната практика при извършване на различни довършителни, монтажни и ремонтни дейности в строителството. Същото се отнася и за всеки по-сериозен в майсторенето домашен майстор. Не случайно при първото представяне в списанието на ръчните електроинструменти на Hitachi включихме един изпитан и доказал качествата си през годините модел от този клас перфоратори – DH24PC3. В статията бяха разгледани по-подробно предимствата и сферите на приложение на тези перфоратори.
От новите модели в този брой на списанието подбрахме да представим четири машини, които като цяла дават достатъчно добра и всеобхватна представа за цялата фамилия – DH24PG, DH24PH, DH26PC, DH28PCY.
Това не са просто поредните нови модели, а нова фамилия, продукт на значителна развойна работа, в резултат на която Hitachi предлага на своите клиенти значително по-производителни, с два пъти по-голяма експлоатационна дълготрайност и намалено ниво на вибрациите леки перфоратори. Наличието на близо половин дузина нови модели позволява на клиентите да изберат най-оптималната за себе си машина в зависимост от преобладаващия вид на дейностите, които извършва, среднодневната продължителност на работа и не на последно място на цената. Така например единствената разлика между моделите DH24PG и DH24PH е във възможността вторият да се използва и като къртач. Това несъмнено предимство го оскъпява само с 50 лв. Въпрос на конкретен избор.

прочети пълната статия в "Направи Сам"


към началото