Нова фамилия прободни триони на Bosch


Когато Bosch пуска нов модел на прободен трион, това винаги прави впечатление, а когато в рамките на около половин година подмени изцяло гамата модели от този вид триони (в нейното любителско изпълнение), това вече заслужава по-задълбочен анализ. Интересът към всеки нов прободен трион на Bosch е така да се каже генетично заложен, защото, както се знае, повечето етапи в развитието на този вид инструменти е свързано именно с марката Bosch:
» Създаването на първия прободен трион в света.
» Първият прободен трион с електронно управление на електродвигателя.
» Първият трион с махаловидно (пенделообразно) движение на триончето.
» Първият трион с SDS система за лесна смяна на триончето без помощен инструмент.
» Първият прободен трион с индивидуална настройка на лазерния лъч.
Създаването на новата фамилия прободни триони е резултат на една нова политика, която Bosch все по-успешно налага напоследък. Не да пуска отделни модели, повечето от които заместват някой вече съществуващ, а едновременната разработка на цяла фамилия. Целта е да бъде покрит изцяло кръгът от интереси на потребители така, че всяка потребителска група да може лесно да разпознае инструментите, които в максимална степен отговарят на нейните изисквания и характер на извършваната в домашната работилница работа. Така Bosch постъпи при своите ударни бормашини, като обособи три групи: Easy, Universal и Expert. Резултатът от този ориентиран към клиента подход очевидно е добър, защото сега същото се прави и при прободните триони. За всяка от тези групи е създаден нов модел, който да бъде максимално съобразен с потребностите на дадения кръг от клиенти. На това основно се дължи и разликата в цените им – между първия и последния във фамилията тя е близо два пъти.
Към днешна дата всяка от трите групи включва следните модели:
» Easy – PST 700 E. Този трион е предназначен за любители дърводелци, които сравнително рядко прибягват до инструмента за рязане на не особено дебели детайли от дърво, без да претендират за максимална производителност.

прочети пълната статия в "Направи Сам"


към началото