Новите модели на STIHL за 2022 г.


В своето пространно изказване пред годишната журналистическа среща „Международен ден на медиите 2021“, председателят на Управителния съвет на STIHL AG – д-р Бертрам Кандзиора, представи накратко открояващите се нови продукти, които ще бъдат пуснати на пазара в първите месеци на идната 2022 г. Това са иновативни машини и инструменти, предназначени за двата основни пазарни сегмента – професионални дейности и употреба в дома и градината. Всеки от тези продукти предоставя нови възможности за по-ефективна, производителна и по-лесна работа.
Както може и да се очаква, в центъра на вниманието продължават да бъдат машините с акумулаторно захранване. Поради конструктивни и експлоатационни предимства, особено при професионална работа в градска среда и в домашната градина, те намират все по-широко приложение. Развитието на този вид машини и инструменти е основно по отношение на мощността им и удължаване на времето за работа с едно зареждане на батерията. То върви паралелно с усъвършенстването на акумулаторните батерии.
Акумулаторните инструменти ще разширяват своето пазарно присъствие, без обаче да застрашават сериозно сферите на професионално приложение, примерно в дърводобива, обработката на почвата и други, където машините с бензинов двигател, имат непоклатимо засега място.
Това двуединство в развойната и производствена програма на STIHL Председателят на Управителния съвет на STIHL AG, д-р Кандзиора, формулира така: „Това развитие показва, че STIHL, както и досега, продължава да е сила в бензиновия сектор, но се разраства и като силен участник на пазара на акумулаторни инструменти.“ Иначе казано, в зависимост от потребностите и предпочитанията си, всеки клиент може да избере оптималната за себе си машина STIHL, било с акумулаторно захранване или с бензинов двигател.
Тук представяме накратко палитрата нови модели, които д-р Бертрам Кандзиора, изпреварващо „освети“ по време на журналистическата среща „Международен ден на медиите 2021“. Техните основни технически характеристики, качества и възможности бяха по-подробно разгледани по време на практическите демонстрации.
Тъй като марката STIHL исторически се свързва с изобретяването и създаването на съвременния моторен верижен трион, а моторните триони на STIHL от 1971 г. насам са неизменно най-продаваните в света, най-напред ще хвърлим поглед върху този водещ продуктов сегмент.

прочети пълната статия в "Направи Сам"


към началото