Новите моторни ножици за жив плет на STIHL

HS82_1
HS82_2
Преди няколко месеца „Андреас Штил“ ЕООД обнови гамата моторни ножици за жив плет с две нови машини – моделите HS 82 R и HS 82 T. Те наследяват много успешните машини HS 81 R и HS 81 T, които благодарение на добрите си качества се задържаха на пазара над шест години. Създавайки на тяхно място новите модели, STIHL очевидно цели да развие по-нататък своя пазарен успех в сектора на професионалните ножици за жив плет. Мощните двутактови двигатели с вътрешно горене им осигуряват автономност при работа, а в комбинация с дългата 75 cm гарнитура, машините се отличават с добра производителност.
Различията между двата модела са закодирани в буквата, съдържаща се в наименованието им. HS 82 R е предназначен за основно, първоначално оформяне на храсти и жив плет, което изисква от машината да може да реже и по-дебели стъбла и клонки. Поради това режещите зъби са по-дълги, по-голямо е и разстоянието между всяка двойка зъби – в случая 38 mm. Честотата на движение на подвижния гребен със зъби е по-ниска – 3100 minˉ¹. С две думи, това е машина, пригодена за по-мощно рязане.
HS82_3
Моделът HS 82 Т е предназначен предимно за поддържане на вече оформени плетове и храсти. Ножовете на режещата гарнитура режат по-фино и прецизно, което е предимство при по-тънките клонки. Машината има по-къси и съответно по-близо разположени един спрямо друг зъби. Разстоянието между всяка двойка е 30 mm, а честотата на движението на подвижния гребен е 5000 minˉ¹.
HS82_4
С дължина на режещата гарнитура 75 cm, колкото е и широчината на рязане, двата модела към момента са с най-голяма производителност сред произвежданите от STIHL ножици за жив плет.

прочети пълната статия в "Направи Сам"


към началото