Новите попълнения електроинструменти Raider и Raider Pro

 

В продължение на повече от година вниманието ни бе привлечено почти изцяло първоначално от най-новото развитие на семейството електроинструменти на „Евромастер Импорт Експорт“ ООД, фамилията Raider Industrial. От появата на първите пилотни модели през есента на 2017 г. и мащабното пазарно разгръщане на основната група от машини през 2018 г. В началото на тази година фокусът на списанието ни бе поставен върху новото семейство Raider Pro R20 System. Фамилия акумулаторни електроинструменти, базирана на философията за максимална взаимозаменяемост при най-ефективно използване на една и съща батерия и зарядно устройство.

От началото на 2019 г. семействата Raider и Raider Pro се сдобиха с нови попълнения, част от които подбрахме да представим в този брой на списанието. Затова потърсихме, както и друг път, експертната помощ на инж. Красимир Петков, брандмениджър за Raider в „Евромастер Импорт Експорт“ ООД.

Част от новите модели заменят по-стари, което е закономерна практика на всеки производител за затвърждаване на вече завоювани пазарни позиции, стремеж към тяхното разширяване и заемане на нови. Други са новост не само в продуктовата листа на „Евромастер Импорт Експорт“ ООД, а и на нашия пазар. Трети са създадени като усъвършенстван в техническо отношение и още по-конкурентоспособен по отношение на цената отговор на появили се на пазара конкурентни модели.

Такъв именно е случаят с още съвсем новият

 

 

перфоратор Raider Pro RDP-HD55.

След първият, доказал се като успешна машина, SDS max перфоратор от серията Raider Pro – RDP-HD30, сега „Евромастер Импорт Експорт“ ООД пусна на пазара втори в същата серия модел със SDS max захват на инструмента – RDP-HD55. Това разширява възможностите на клиентите за избор. Благодарение на своите много добри технически характеристики и експлоатационни качества, доказалият се и добре приет на пазара RDP-HD30 не е загубил своята актуалност. Както поясни инж. Красимир Петков, с пускането на новия RDP-HD55, чиито характеристики са сходни с предния модел, „Евромастер Импорт Експорт“ ООД цели да добави към добрите му технически характеристики още едно силно, чисто пазарно предимство – цена от само 299 лв. Цена, досега непозната у нас за перфоратор в този клас.

Съчетанието на технически параметри, експлоатационни възможности и цена правят новият перфоратор RDP-HD55 значително по-привлекателен на пазара в сравнение с появили се наскоро конкуренти, разчитащи основно на ниска цена. Исторически погледнато, досега най-ниската, предлагана на пазара у нас, при това промоционална цена за перфоратор с SDS max захват, е била с 30 лв. по-висока от базовата цена на RDP-HD55. С две думи, с новия си модел, „Евромастер Импорт Експорт“ ООД предлагат достатъчно добра машина на невиждана досега у нас цена. Колкото до възможностите на тази SDS max машина, те неизбежно насочват погледа към по-висок клас перфоратори. По най-важния за всеки перфоратор показател, при 10 J енергия на единичния удар, за своя ценови сегмент RDP-HD55 е несъмнено постижение.

прочети пълната статия в "Направи Сам"


към началото