Новият най-мощен комбиниран перфоратор Metabo KHA 36 XLT

img src=“http://napravisam.net/wp-content/uploads/2013/08/Metabo1.jpg“ alt=“Metabo1″ width=“543″ height=“352″ class=“alignright size-full wp-image-22587″ />
През май т.г. Metabo пусна комбинирания перфоратор KHA 36 LTX, който още с появата си на пазара оглави световната класация при акумулаторните инструменти, захранвани с напрежение 36 V. Той е първият в света, чиято литиево-йонна батерия е с капацитет 4,0 Ah. Това го извежда на челни позиции по мощност, респективно по възможността да пробива отвори с голям диаметър, да се използва ефективно в режим на къртене, поставя го на първо място и по скоростта на пробиване – количеството на пробитите отвори с едно зареждане на батерията.
С новия KHA 36 LTX немската компания смалява още повече дистанцията, а според някои анализатори тя вече е и заличена, между мрежово захранваните машини със сходна мощност и захранваните от собствен акумулатор. А когато на везните се добавят и несъмнените предимства на автономното, независимо от кабели и контакти захранване, това обяснява за пореден път, защо групата на акумулаторните ръчни инструменти се развива най-бързо. С енергия на единичния удар 3,1 J и възможност да пробива в бетон отвори с диаметър до 32 mm перфораторът KHA 36 LTX не отстъпва на мрежовите машини от най-разпространения лек според теглото им клас. Максималната ударна енергия, предавана на инструмента, е 226 J/s. Честотата на въртене може да се регулира плавно в границите 0–1100 minˉ¹.
2
Според възприетата от Metabo система за обозначаване на моделите KHA 36 LTX е замислен и реализиран като комбинирана многофункционална пробиваща машина с възможност за къртене на строителни материали – това е смисълът на абревиатурата KHA 36, като с буквата А е обозначено захранването от акумулаторна батерия с напрежение 36 V.

прочети пълната статия в "Направи Сам"


към началото