Новият прожектор XLED home 3


Гореща новина при домашните осветителни прибори и системи на водещия немски производител Steinel е новият прожектор със светодиоди XLED home 3. Той бе пуснат на пазара в Германия през юни т.г., а първите бройки вносителят фирма „Ташев-Галвинг“ ще предостави на своите клиенти в началото на юли.
Публикуваме информацията, изпреварвайки появата на новите прожектори у нас, водени от убеждението, че новината представлява интерес за мнозина от читателите на списанието – нещо, което убедително пролича след публикуването преди година и половина на статията за първия за дома прожектор на Steinel със светодиоди XLED home 1.
Появата на новия LED прожектор от серията осветителни тела за битова употреба бележи бързото развитие на тази все още нова най-перспективна към момента технология, позволяваща постигане на максимална икономия на електроенергия и гарантираща едва ли не доживотна работа на прожектора. За принципа на работа и смисъла от замяна на съществуващите осветителни тела с LED е писано нееднократно в списанието и затова ще посочим само последната статия, разглеждаща новостите при осветлението в дома.
Подобно на предишния модел и новият прожектор XLED home 3 е комбиниран с инфрачервен сензор за движение, което гарантира едновременно добра осветеност през тъмната част на денонощието, когато това е необходимо, с оптимизиране на разходите за електроенергия.
Най-общо казано XLED home 3 излъчва два пъти по-ярка светлина от своя предшественик, съответно осветява близо два пъти по-голямо пространство от него.

прочети пълната статия в "Направи Сам"


към началото