Нови автосервизни инструменти Topmaster Professional


От години професионалните инструменти Topmaster Professional имат значително присъствие в сектора на авторемонтните дейности. Част от тях, които са тясно специализирани за извършване на характерни при техническото обслужване и ремонта на превозни средства операции, са обособени в отделен раздел на 261 страничния продуктов каталог на „Евромастер Импорт Експорт“ ООД за 2023–2024 година. Те са предназначени за оборудване на автосервизи и без тях, както се казва „не може“. В този вид дейности намират приложение също значително повече шлосерски инструменти Topmaster Professional, които имат универсално приложение. Такива са например комплектите за завиване и развиване на болтове и гайки, известни у нас като тип „гедоре“, ударните гайковерти, скобите за демонтиране на лагери и много други.
За едни от най-новите комплекти, тип „гедоре“ на Topmaster Professional, сравнително наскоро е писано в списанието, като специално внимание бе обърнато на модела 339107P, който е създаден специално за автосервизни работи. Част от продуктите Topmaster Professional с автосервизно предназначение също са представяни в списанието, като: хидравличен крик, специално създаден за повдигане на съвременни модели луксозни автомобили, при които просветът между платното и опорната точка на крика е сведена до 80 mm, подвижна количка-лежанка, специализираните шкафове за инструменти и др.
През 2023 година „Евромастер Импорт Експорт“ ООД продължи да разширява тази гама професионални ръчни инструменти Topmaster Professional. Тук представяме някои от тях.

 

Комплект за възстановяване на вътрешни резби (339704)

Този комплект специализирани инструменти нерядко се оказва безценен, защото спомага за елегантно и сигурно решение на иначе много по-скъп ремонт, нерядко и бракуване на даден детайл, поради износена или повредена вътрешна резба. Такава резба може да бъде възстановена с помощта на показания тук комплект инструменти. Това става така:
– Отворът с увредената резба се разширява с помощта на свредло с диаметър, подходящ за нарязване на нова резба със следващия по-голям размер.
– Резбата се нарязва с метчика от комплекта.
– С помощта на специален инструмент в отвора се навива наподобяваща пружина втулка.

Комплект втулки за възстановяване на резби

прочети пълната статия в "Направи Сам"


към началото