Нови електрически верижни триони на Hitachi – с промоционални цени

Trioni1
Масовата представа за продуктите на Hitachi, и по-точно на нейната дъщерна фирма Hitachi-Koki, е свързана преди всичко с популярните ръчни и настолни електроинструменти. Това е така, защото дори и на преситения с висококачествена техника японски пазар, този водещ японски производител владее над 40% от него. Огромната продуктова програма обаче включва и практически всички видове инструменти за работа в градината – били те захранвани с електричество, или задвижвани от двигател с вътрешно горене. Сред тях има и немалко верижни триони.
Новост при електрическите верижни триони е серията CS 30SB, CS 35SB, CS 40SB. Това са три на практика еднакви машини, които се различават единствено по дължината на шината: 300, 350 и 400 mm. Тази разлика се отразява и върху теглото на подготвения за работа трион – всеки следващ модел тежи със 100 g повече: 4,7, 4,8 и 4,9 kg.
Тези триони се появиха на световния пазар в средата на годината, предлагат се и от фирма „Ташев-Галвинг“. Другата добра новина е, че и трите модела са включени в промоционалната коледна колекция на компанията с отстъпка 60 лв. за модела CS 40SB и по 50 лв. за останалите два.
По принцип този вид верижни триони, и в частност новите модели на Hitachi, са идеалните машини за работа в градината – рязане на клони и дървета, нарязване на дърва за огрев, строителство на различни дървени конструкции, включително покривни, а защо не и за извайване на скулптури от масивни дървесни трупи. Като всеки електроинструмент за работа в градината и особено в населени места, верижните триони са особено ценени, защото са значително по-безшумни и не отделят газове от изгорялото гориво. Те са по-евтини, експлоатационните им разходи са много по-ниски, конструкцията и поддръжката им са доста по-опростени в сравнение с техните бензинови моторни братовчеди.
Трите модела се задвижват от мощен електродвигател (1900 W), който осигурява достатъчна мощност за пълноценно използване на възможностите за рязане и с най-дългата от трите шини (CS 40SB). Голямо удобство при тези, както за останалите електрически верижни триони на Hitachi, е механизмът за опъване на веригата, който силно улеснява тази много важна за нормалната работа на машината операция. С негова помощ опъването на веригата става много лесно и бързо, без използване на допълнителен инструмент (гаечен ключ и отвертка). По-същественото в случая е обаче, че при опъване на веригата и двете ръце се намират встрани, на безопасно разстояние от острите й зъби, и второ, този механизъм улеснява постигане на оптималното опъване. Известно е, че работата с хлабава верига може да създаде проблеми по време на рязане, а когато тя е прекомерно опъната, шината и веригата се износват по-бързо от нормалното.
2
Trioni6

прочети пълната статия в "Направи Сам"


към началото