Нови електроинструменти на BOSCH – партньорска среща на „Ташев-Галвинг“ ООД „Есен 2018“

Г-н Константин Рангелов, лектор-демонстратор в „Роберт Бош” ЕООД

„Роберт Бош“ ЕООД е традиционен участник в партньорските срещи на „Ташев-Галвинг“ ООД. Така както и г-н Константин Рангелов, лектор-демонстратор на електроинструменти и измервателна техника в „Роберт Бош“ ЕООД от поне 23 години насам, за пореден път се справи блестящо със задачата си. В рамките на около час той успя да представи, а по-късно и да демонстрира, няколко десетки електроинструмента, предимно за рязане и пробиване, от синята и зелената серия на немския гигант. За пълното им описание биха били потребни десетки страници текст и снимки. Нещо, което за съжаление, не може да си позволим в този кратък обзор.
Лекторът накратко представи обновената 12 V серия ръчни професионални електроинструменти. Всъщност става дума за познатите 10,8 V инструменти, защото вече и в световен план се възприема посочването на максималната стойност на напрежението след пълно зареждане на батерията, а не номиналната му стойност. Най-същественото в тази серия е новата батерия GBA 12 V с капацитет 3 Ah или 6 Ah. Той посочи, че това е най-компактната на пазара батерия с изходящо напрежение 12 V. Тя е съвместима с всички професионални електроинструменти и зарядни устройства на Bosch, работещи с напрежение 10,8/12 V.

Сред инструментите от серията 12 V лекторът посочи първата в света акумулаторна фреза за обрязване и почистване на мебелни кантове GKF 12V-8 Professional. Към новостите в тази серия принадлежи и електрическото ренде, захранвано с акумулаторна батерия GHO 12V-20.
В групата на ръчните електроинструменти, работещи с напрежение 18 V г-н Рангелов открои компактната батерия GBA 18V 3,0 Ah, както и новото зареждащо устройство GAL 18V-30, което може да зарежда батерии с напрежение 10,8/12/14,4/18 V, както и мобилни устройства, които се зареждат през USB изход.
Той спомена и новата от тази пролет серия професионални акумулаторни батерии ProCore 18V с капацитет 4, 8 и 12 Ah, съответно в класове: Compact, Performance und Endurance, както и видовете машини, за които те са най-подходящи. Така например машина, работеща с акумулаторна батерия ProCore18V 8.0 Ah (Performance), притежава мощност, която е сравнима с мрежово захранвана машина с мощност 1600 W.

прочети пълната статия в "Направи Сам"


към началото