Нови електроинструменти на Hitachi с безчеткови двигатели – партньорска среща на „Ташев Галвинг“ ООД, есен 2016 г.

hitachi1
Част от най-новите продукти на японския гигант Hitachi бяха представени от г-н Крунослав Павичич, регионален мениджър на Hitachi Power Tools за България. Това е поделението, което отговаря за продажбата на електроинструменти и машини в държавите от Централна и Югоизточна Европа, включително България и Албания. „Ташев-Галвинг“ ООД е директен вносител на тези продукти и един от основните партньори на японската компания в България. Машините и инструментите с марката Hitachi заемат основно място в продуктовата програма на българския дистрибутор, както и на неговите търговски партньори, специализирали се в продажбата на машини от висок клас. Всяко поредно представяне на марката Hitachi пред специализирано подбрана аудитория винаги поражда голям интерес, защото тя е измежду световните компании, където в изобилие се раждат новости в развитието на техниката.
За централна тема на презентацията си г-н Павичич обяви новостите при машините с безчеткови електродвигатели и по-конкретно – навлизането им не само в сектора на акумулаторните инструменти, ала така също и при мощните, захранвани с мрежово напрежение машини. Той изрично посочи, че присъствието на семинара на редица от водещите световни производители на електроинструменти, му позволява да изтъкне предимствата на машините с марката Hitachi. В областта на безчетковите електродвигатели японският гигант притежава 130 патента.
В хода на семинара се оказа, че и останалите лектори повече или по-малко бяха избрали тази тема за ключова в презентациите си. Иначе казано посоката на развитие е ясна. Както литиево-йонните батерии вече тотално замениха по-несъвършените си предшественици, така и преходът към новия вид електродвигатели е еднопосочен и неотменен. Докато геният на свободния човек не изобрети поредния, още по-съвършен електродвигател.

прочети пълната статия в "Направи Сам"


към началото