Нови инструменти на Bosch – зелена серия

1
В предишния брой на списанието представихме част от обширната презентация, която г-н Константин Рангелов, лектор-демонстратор на „Роберт Бош“ ЕООД, изнесе пред участниците в организираната от „Ташев-Галвинг“ есенна партньорска среща. Постарахме се да представим възможно най-пълно неговия професионален преглед на новостите в професионалната серия електроинструменти на немския гигант. За частта, засягаща любителските инструменти, решихме да сменим подхода, като представим подробно някои от тях, за които досега не е писано в „Направи сам“. Това обаче ще отложим за началото на идната година.
Както можеше да се очаква, г-н Рангелов започна лекцията си с последните новости в развитието на най-популярната акумулаторна отвертка в света – IXO. От групата на акумулаторно захранвани електроинструменти той открои бормашината PSR 10,8 Li-2 и ударната бормашина PSB 10,8 Li-2, които посочи като най-добри в своя клас.
Bosch2
Той обърна специално внимание на новите литиево-йонни батерии на Bosch с капацитет 2,0 Ah и изходящо напрежение 10,8 V, както и на батериите с капацитет 2,5 Ah при напрежение 14,4 V и 18 V. В сравнение с досега използваната батерия с капацитет 1,5 Ah,
новата 10,8 V LI 2,0 Ah осигурява с 33% по-продължителна работа, респективно с толкова по-голяма производителност с едно зареждане.

прочети пълната статия в "Направи Сам"


към началото