Нови инструменти на Rubi за работа с голямоформатни плочи


По време на есенната партньорска среща на „Ташев-Галвинг“ ООД, проведена на 27-28 септември т.г., представителят на Germans Boada (Rubi), Ерик Прадс, наблегна на специализираните инструменти и приспособления за работа с голямоформатни облицовъчни плочи. Това са системата за ръчно рязане на такива плочи – Slim Cutter, както и системата SLAB SYSTEM, която е сред последните новости от испанския производител. Системата Slim Cutter позволява рязане на плочи с дължина до 320 mm и дебелина от 3 до 8 mm.

За рязане на по-дебели плочи Rubi предлага специален циркулярен трион TC-125, който е съвместим и приспособен да работи с водещите шини от системата Slim Cutter. TC-125 се предлага също така и в набор с водещи шини, стеги и вендузи за тяхното закрепване. Възможностите на този трион бяха за пръв път демонстрирани пред „голямото търговско семейство“ на „Ташев-Галвинг“ ООД.

Slim Cutter

Воден по шина, ръчният циркулярен трион TC-125 реже плочи с дължина до 300 mm. В зависимост от диаметъра на диска (TURBO – TCR RUBI) – Ø125 или Ø115, трионът може да реже плочи с дебелина до 25 или 20 mm. Много ценна е възможността му да реже под страничен наклон до 45˚. Това е мечтата на всеки професионален майстор, защото позволява лесно и чисто свързване на плочите под прав ъгъл без използване на лайсна за оформяне на фугата между тях. Циркулярният трион TC-125 може да работи в режим на сухо или мокро рязане. В зависимост от това се свързва към промишлена прахосмукачка или към маркуч за подаване на охлаждаща диска вода.

прочети пълната статия в "Направи Сам"


към началото