Нови куфарчета с инструменти Bosch Promoline

Bosch_Vline_1
Bosch_Vline_5
Не ще и дума, че измежду най-желаните от всеки майстор подаръци са комплектите качествени работни инструменти, наричани още консумативи, поради това, че по-бързо или по-бавно се износват или похабяват в процеса на работа. Тази група инструменти, за които Bosch има самостоятелна програма, наречена Promoline, включва всевъзможни по вид и предназначение свредла, набори от битове, накрайници тип „гедоре“, дискове за рязане, листове за шлифоване, фрезери и др. Без тях всеки електроинструмент би бил безполезен, от тяхното качество зависи доколко работата с машината ще бъде спорна, качествена и безопасна.
Характерно за домашната работилница е инцидентното посягане към един или друг вид дейности, за които не се изисква, кой знае колко разнообразни по вид и размери работни инструменти. Също така условията за тяхното съхраняване в домашни условия са силно ограничени, поради което домашният майстор трябва да си подсигури преди всичко тези, от който най-често би имал нужда. А когато му потрябват, те да са винаги под ръка.
Тъкмо това е замисълът, с който Bosch развива своята програма Promoline. Въз основа на продължителен опит, извлечен от практиката, специалистите на компанията са подбрали съставните елементи на различни комплекти от инструменти – с универсална или по-тясна насоченост за извършване на едни или други дейности. Практиката показва, че така подбраните комплекти почти винаги съдържат основните необходими инструменти.
Комплектите, които Bosch предлага предимно за домашната работилница, не са новост за читателите на списанието, защото вече сме имали възможността да представим подробно серията X-Line. Достатъчно е човек да хвърли поглед на изкусителните снимки на тези комплекти, за да си пожелае някой от тях, а по възможност и всичките, защото човешкото око е ненаситно за хубавото, още повече, когато то е и необходимо. Желанието за притежание става още по-неудържимо, когато се вземе в ръце и отвори някое от по-големите куфарчета, като показаният на снимките модел с 83 части от новата серия, наречена V-line. Споделяме казаното като лично преживяно убеждение, защото докато пишехме тази статия, погледът току прескачаше властно привличан от предоставения ни за тестване комплект. Очевидно освен практическото си предназначение, той, както и останалите, изпълнява и друга, също много съществена за всеки майстор по рождение функция – да доставят удоволствие и наслада от досега до качествен инструмент, подбран и поставен в майсторски изпипана кутия.

прочети пълната статия в "Направи Сам"


към началото