Нови метални профили за системи Knauf SUPER MAGNUM plus

Мнозина свеждат понятието „сухо строителство“ основно до облицовъчните плочи на гипсова или циментова основа, в чието производство Knauf е европейски и световен лидер, а в България превъзходството на немската компания е безапелационно.
В действителност, зад марката Knauf стои широка група от изделия, необходими за цялостното качествено изпълнение на интериора при различни по вид, големина и предназначение сгради. Или както се казва, под покрива на Knauf проектантът и строителят могат да намерят абсолютно всичко необходимо за цялостно изпълнение на строителните работи във вътрешността на сградата. При това от един производител, гарантиращ съвместимостта между отделните материали и тяхната оптимална пригодност един към друг. Иначе казано – да работят заедно в система, което е най-сигурният и верен подход за бързо, висококачествено и трайно строителство.
Всеки вид производство изисква конкретна специализация. Поради това Knauf представлява група от компании, всяка от които е доказан лидер в своята област, а продуктите й са съставен елемент от многобройните конструктивни решения на Knauf в изграждането на най-различни леки преградни стени и предстенни обшивки, на окачени тавани, подпокривни обшивки и други.
Скелетът на всички тях е носещата конструкция, изпълнена със специални профили от поцинкована стоманена ламарина. Тяхното производство е дело на фирма Richter System. Тя е основана през 1960 г., а от 1980 г. се присъединява към групата Knauf. Фирмата е водещият производител в Европа на метални профили за системи за сухо строителство и към момента предлага над 4000 артикула.
Правим това кратко въведение, защото последната новост, която Кнауф България започна да предлага на нашия пазар, са новото поколение носещи метални профили SUPER MAGNUM PLUS (SMP). За разлика от стандартните метални профили CW, произведени от гладък метален лист, повърхността на профилите SMP наподобява пчелна пита с 3D микроструктура, поради което са патентовани. Идеята е заимствана от природата, като е използван натрупаният навярно милиони години по пътя на еволюцията опит на пчелите при изграждането на пчелните пити. Развитието на идеята от пчелната пита до новите профили SUPER MAGNUM PLUS е онагледено на илюстрацията.
Profil_final_sВ сравнение със стандартните CW метални профили, новите SUPER MAGNUM PLUS имат редица съществени предимства, които биха въодушевили всеки специалист по сухо строителство, пък и не само него. Новите профили SMP позволяват изграждането на леки преградни конструкции със значително подобрени звукоизолиращи свойства, което съществено подобрява условията за обитаване на помещенията.

прочети пълната статия в "Направи Сам"


към началото