Нови миксери за строителни разтвори на HiKOKIУвлечени по най-бързо развиващия се днес вид електроинструменти – тези с акумулаторно захранване по принцип, и в частност представяйки новите модели на HiKOKI, заместили познатите доскоро машини с марката Hitachi, като че ли позабравихме електроинструментите с мрежово захранване.
От най-новите февруарски попълнения в продуктовата листа на „Ташев-Галвинг“ ООД подбрахме два още „съвсем пресни” модела миксери за разбъркване на строителни разтвори. Това са измежду най-често използваните машини в съвременното строителство, където масово произвежданите готови сухи смеси лепила, замазки, шпакловки, мазилки и др. отдавна превзеха пазара и бързо забравихме примитивните материали и технологии от преди няколко десетилетия. Затова всеки от големите производители на ръчни електроинструменти задължително предлага и този вид машини.
Тук представяме два модела ръчни миксери на HiKOKI, в които производителят е съчетал станалото нарицателно японско качество и дълготрайност, с конкурентна цена.
Това са моделите UM12VST2 и UM16VST2. Разликата между тях е в мощността на електродвигателя им. Първата има двигател с мощност 1200 W, а при втората, електродвигателят е с мощност 1600 W. Поради това първата работи с бъркалки с максимален диаметър 120 mm, докато при втората, максималният диаметър на бъркалката е 160 mm. Очевидно моделът UM16VST2 е предназначен за работа в условия на по-голямо натоварване и като обем на разбъркваните разтвори, и като по-голямо усилие, необходимо за разбъркване на силно вискозни, по-тежки материали.
И двете машини имат двускоростен механичен редуктор. Честотата на въртене на бъркалката се задава на степени в диапазоните 150–300 min¯² и 300–650 min¯².
Завъртането на бъркалката става плавно, което не натоварва рязко работещия, намалява се опасността от завъртане на кофата, както и от разпръскване или разплискване на материала. Електродвигателят има електронна защита, която го предпазва от повреда при претоварване. Има и защита срещу неконтролируемо включване на машината при възстановяване на аварийно прекъснато електрозахранване.

прочети пълната статия в "Направи Сам"


към началото