Нови мотофрези VIKING

Moto1
Първата любов се помни цял живот. Това го знае всеки. Подобно на религиозна догма, твърдението не се нуждае от доказателства. Първата любов обаче може да бъде свързана и с първия досег до мечтана машина, а когато тя се окаже на бленуваната висота, това поражда дълготрайна привързаност. Такава бе срещата ни отпреди четири години с малката мотофреза VIKING VH 440, която прояви невероятен борбен дух и неподозирани възможности, когато я изпробвахме не на рехава черноземна леха, а върху камениста планинска почва, чиято твърд не познаваше земеделски инструмент.
Връщаме се към тази предистория, за да обясним напиращото любопитство, което съпровожда всяко поредно наше запознанство с нов модел мотофрези на VIKING. Към момента „Андреас Штил“ ЕООД предлага общо 5 модела, като два от тях – VH 440 и HB 585, вече представени в „Направи сам“, са добре познати на българския пазар с доказаните си качества. Тази статия посвещаваме на двете най-нови попълнения в парка на мотофрезите VIKING – HB 445 и HB 560. Първият е измежду най-новите, а вторият е в продажба отпреди няколко месеца. Ако някой очаква революционни промени, ще остане донякъде разочарован. За преобладаващата част от продуктите на водещите в света производители е характерно, че са достигнали върховите постижения в дадената област за времето на появата си на пазара, а и поне няколко години след това. Всеки нов модел се отличава с усъвършенствания, които бележат пътя на развитие на техниката. Особено през последните години голямо внимание се отделя на бързо завишаващите се изисквания по отношение на опазването на здравето на хората и природната среда.
Затова е логично, когато представяме новите модели VIKING, да търсим паралел между тях и вече представените в списанието. Известно е, че различията са в детайлите, а както се знае често именно в тях „се крие дяволът“.

VIKING HB 445
По предназначение и технически параметри този модел се отличава малко от предшественика си VH 440. Стандартната широчина на окопаване е 45 cm (42 cm при VH 440), което в съчетание с тегло от 40 kg прави машината маневрена и повратлива. Мотофрезата е удобна и за транспортиране. Човек може сам да работи с нея, без да му е необходим помощник. Машините от този клас са предназначени за обработване на градински терени с площ до около 800 m².

прочети пълната статия в "Направи Сам"


към началото