Нови специализирани магазини на „Ташев-Галвинг“

Tashev1
Преди малко повече от година „Ташев-Галвинг“ откри своя нов просторен магазин, построен на територията в столицата, на която фирмата от години е изградила два обособени центъра с множество по-малки магазини, включително склад за метали, строителни материали и арматурен двор. Това бе значително събитие по пътя на успешното развитие на фирмата и преди всичко за нейните клиенти. С новия магазин бяха създадени отлични възможности за персонално обслужване на клиентите, като досегашните магазини бяха също преустроени за постигане на общия замисъл – всички предлагани артикули, а те са над 50 000, да бъдат логично групирани и подредени според тяхното предназначение и специфика, прегледно изложени „на една ръка разстояние“ пред взора на клиентите. Това позволява бързото ориентиране в търсене на подходящият артикул, улеснява преценката и избора, като се съпоставят сходните по вид и приложение, но с различен производител, големина и други характеристики продукти. Не на последно място, в така добре подреден магазин човек влиза с нагласата да купи определен инструмент, примерно, на място открива още по-подходящ, а най-често си купува и други необходими му неща, за които до момента не се е и сещал.
Tashev2
За разлика от големите, по правило или поне до скоро, с чуждестранно участие вериги магазини от типа „Направи сам“, където клиентът е оставен предимно сам да се оправя, и когато се наложи трябва да положи усилия да открие някой продавач-консултант, всеки от групата магазини на „Ташев-Галвинг“ е пренаситен от квалифицирани за дадената продуктова гама търговци. Така че вместо клиентът да търси консултантска помощ, продавачът го посреща, а пред очите му е изложено прегледно всичко, което се предлага. Тук ще си позволим да споделим един факт, който не се афишира. Фирмата ежемесечно провежда обучения на своите търговци с оглед непрестанно повишаване на компетентността им за продаваните от тях стоки. Разбирането е, че служителите в магазините са преди всичко компетентни консултанти, които при необходимост да могат да напътстват и подпомагат клиентите в оптималния за всеки конкретен случай и потребност избор.
Високата компетенция е необходима не само поради голямото многообразие от видове артикули. Освен продуктите на световните мастодонти, чиито марки може да се видят по щандовете на още много други магазини, „Ташев-Галвинг“ си е заслужила привилегията да бъде единствен или измежду съвсем малкото директни вносители на машини, инструменти, консумативи и други материали, произведени от по-малки, но за сметка на това специализирани и предлагащи продуктите си на най-високо световно качество компании. Това дава възможност на клиентите да получават най-качествени продукти, често на удивително изгодни цени.
Tashev3
Прави впечатление също, че докато големите вериги, чиито асортимент по количество не се различава съществено от продуктовото разнообразие, което поддържа „Ташев-Галвинг“, се стремят да задоволяват обичайни потребности за дома и градината на най-масовата група потребители. За разлика от тях „Ташев-Галвинг“ поддържа по-силно изразена техническа ориентация, примерно не продава пердета, мокети или тапети, нито торове за градината. Освен продуктите с масово приложение, в магазините на фирмата се предлагат и множество продукти с професионална насоченост, примерно за изграждане на сградни електроинсталации, мълниезащитни системи и много други, включително ключове, свредла и други инструменти с големини, каквито другаде не бяхме виждали. С две думи, на едно място клиентът ще намери всичко, което може да му потрябва – от арматурните заготовки за стоманобетонна конструкция, всевъзможни по вид и размери основно стоманени профили, ламарина, композитни панели с топлоизолация, дървесни плочи за облицовка, до елементната база за всякакви сградни инсталации, електроматериали, всевъзможни машини, електро- и ръчни инструменти, крепежни елементи и какво ли още не.

прочети пълната статия в "Направи Сам"


към началото