Нови LED преносими прожектори и ръчни лампи на Brennenstuhl


Всеки вид строителни, монтажни, ремонтни и други дейности изисква определен вид инструменти. Понякога и уникални. За да спори всяка една работа обаче, първото изискване е осигуряване на добро осветление, когато естественото недостига. При работа на закрито, на места, където общото осветление е оскъдно или изобщо липсва, било около двигателя или на други закътани места в автомобила, в двора и дворни постройки, в мазето, тавана, градината – неизброими са случаите, когато наличието на мощен, сигурен и лесно преносим източник на светлина е от първостепенна, неотменна потребност.
Затова било в професионалната или домашната работилница, за всяко домашно стопанство, дори задължително при обитаване на самостоятелна къща или вила, е наличието на преносима лампа. А най-добре – две. Едната – по-мощна – прожектор, излъчващ неограничено време ярка светлина и захранван с мрежово напрежение. Втората – по-компактна – лека и удобна за носене в ръка и с автономно захранване от акумулаторна батерия.
За обновяване на редакционната работилница избрахме две такива лампи, в максимална степен задоволяващи изискванията при нивото на съвременната LED техника. И двете са на реномираната немска марка Brennenstuhl, а вносителят им е „Ташев-Галвинг“ ООД.
Читателите на списанието познават марката от вече публикуваните в „Направи сам“ статии за избрани представители от различни продуктови групи: електрически кабели, удължители и макари, лампи със слънчево захранване, специализирани разклонители с вградена защита, включително енергоспестяващи, измерващи изразходваната електроенергия разклонители и др. В НС 5-6/2014 представихме и първото поколение преносими прожектори с източник на LED светлина, както и два модела ръчни лампи – едната с газоразрядна тръба, втората – една от първите, използващи светодиоди.

прочети пълната статия в "Направи Сам"


към началото