Новото поколение акумулаторни инструменти HiKOKI за работа в градината


Започналото през миналата година мощно настъпление на световния пазар на все още малко познатата за част от потребителите японска марка HiKOKI масирано продължава през 2020 г. Пълната смяна на утвърдената от над седем десетилетия в света на електроинструментите марка Hitachi с новата HiKOKI вече е факт в търговската мрежа. За тази промяна информирахме читателите на списанието още в края на 2018 г. Тя бе продиктувана от промяната в собствеността на компанията,производител на електроинструментите Hitachi. В средата на 2018 г. от Hitachi Koki Co., Ltd. тя бе преименувана на Koki Holdings Co. Ltd. Това наложи и промяна на марката.
Преди около година, в статията „Иновациите никога не спират“ представихме подробно марката HiKOKI, както и подбрани модели от основните групи електроинструменти. Преходът към новата марка е нагледен пример, че името може да претърпи промяна, ала политиката на японския производител към непрестанно развитие и усъвършенстване на досегашните модели и създаването на нови, все по-производителни и дълготрайни инструменти, не се променя.
Още повече, когато производителят остава същият с неговите досегашни изследователски и развойни центрове, и производствени мощности. В притежание на новата компания е богатството от наследените над 2500 патента, което още по-ускорено ще се допълва в бъдеще. Това е стабилна основа, която и занапред ще осигурява иновационните и конкурентни предимства на електроинструментите с марката HiKOKI.
Гаранция за ускореното технологично развитие на продуктите са и значително нарасналите финансови възможности на компанията производител.
Както заяви г-н Крунослав Павичич, регионален търговски мениджър на HiKOKI, на специално проведеното от „Ташев-Галвинг“ ООД представяне на японския производител, целта е: „С марката HiKOKI клиентите да получават продукти, които са №1 на пазара. Глобалната цел на компанията също е позицията №1 на световния пазар. Тези две цели, отбелязани с цифрата 1, са заложени и в графичното изображение на новата марка.“
Преходът към марката HiKOKI бе проведен плавно в рамките на около година. Той бе извършен паралелно с периодичното обновяване и по-нататъшно усъвършенстване на съществуващите до момента модели. Така всяка машина, носеща марката HiKOKI, е или усъвършенствана версия на по-предния модел, с редица подобрения и по-високи технически и експлоатационни характеристики, или напълно нов модел.
При акумулаторно захранваните инструменти това означава разширяване на палитрата машини, работещи с най-добрия към момента вид електродвигатели – безчетковите, както и към тоталното преминаване към новата платформа Multi Volt – новите, значително усъвършенствани акумулаторни батерии и зарядни устройства.
За тази все още технологична новост, осигуряваща значителни предимства на електроинструментите HiKOKI, също е писано подробно в „Направи сам“. Това са статиите:
Новата платформа акумулаторни електроинструменти Multi Volt на Hitachi и
HiKOKI – иновациите никога не спират

 

Улеснени от вече публикуваната от нас техническа информация, тук ще откроим само някои от най-съществените отличителни белези, технически и експлоатационни предимства, които осигурява тази платформа за усъвършенстване на електроинструментите и, естествено, на работещите с тях.
Както подсказва наименованието, новите акумулаторни батерии HiKOKI Multi Volt са пригодени да захранват машини, работещи както с ток с напрежение 36 V, така и с напрежение 18 V. По този начин потребителите разполагат с пълна взаимозаменяемост по отношение на батерията между тези две големи групи машини. Получават едновременно практична, изгодна в ценово отношение възможност и същевременно значително нараснала производителност на машините. Това важи за досегашни модели на Hitachi и HiKOKI, ползващи системата Multi Volt, както и за бъдещите модели на HiKOKI, работещи с тези две стойности на напрежението на захранващия ток. Батериите Multi Volt захранват с електрически ток само електроинструменти, съвместими тази платформа.

прочети пълната статия в "Направи Сам"


към началото