Новото поколение малки ъглошлайфмашини на Metabo

Metabo1
За познаващите по-изтънко немския производител на ръчни и стационарни професионални електроинструменти Metabo, едновременното пускане на пазара на няколко нови модела от даден вид не представлява кой знае каква новина. Когато обаче става дума за цялостна подмяна на гама електроинструменти, това вече не може да бъде подминато като нещо обичайно. Именно така постъпи Metabo в средата на годината, когато обяви изцяло обновената си фамилия малки ъглошлайфмашини. От компанията обаче не се задоволиха само с тази безспорно най-търсена на пазара и най-често, многостранно използвана група. Два месеца по-късно немската компания обнови сериозно и сектора на големите ъглошлайфмашини. Появата на новата генерация ъглошлайфмашини, някои от които са световна новост, представлява респектираща заявка от страна на Metabo за заемане на още по-голям дял на световния пазар.
3
Новите ъглошлайфмашини вече се предлагат у нас от фирма „Киров“ АД, единственият официален вносител на марката за България. Това вече е неотклоним повод да представим пред читателите на „Направи сам“ новите машини и така да допълним списъка от 112-те публикации за тази марка на сайта на списанието ни.
Още преди да вникнем в техническите подробности, първата ни мисъл бе, че за подобно тотално обновяване на цял сектор ръчни електроинструменти, очевидно има решаваща конструктивна новост, която да дава на Metabo нови конкурентни предимства при професионалните ъглошлайфмашини.
Metabo8
Предположението ни се оказа правилно и тази новост е именно електродвигателят, най-важната съставна част на всеки електроинструмент.

прочети пълната статия в "Направи Сам"


към началото