Новото попълнение верижни триони STIHL на българския пазар

Колкото и да са малко, все пак има компании, които въпреки всеобщата икономическа криза, съумяват през тези тежки години не само да задържат, но и да увеличават нивото на продажбите и да разширяват пазарното си присъствие. Сред тези компании е и немската STIHL. При това успехът на марката е не само в общо корпоративен план, но и на българския пазар. В условия, когато всеки е стиснал максимално портфейла си и инвестира само при крайна необходимост и когато е напълно убеден в ефективността на инвестицията си, открояващите се на общия фон постижения на STIHL са най-красноречивото доказателство за качеството на произвежданите от немската компания машини. Както се знае, достигането на челна позиция често е по-лесно отколкото удържането й, при това години наред. И когато останалите те следват, а и немалко от тях повече или по-малко явно копират, челната позиция се задържа чрез непрестанното развитие на иновациите в съответната област. Така оригиналният STIHL успява да бъде поне на крачка пред най-близките си конкуренти. Тази надпревара без край е също така причина едва ли не всеки месец STIHL да пуска на пазара поредния си нов модел. Това най-осезаемо се вижда в началото на всяка година, когато компанията по традиция „изстрелва“ фойерверк от нови модели. Така недвусмислено заявява лидерската си роля на пазара. Почитателите на марката са привикнали, често и изчакват, поредния урожай от нови модели, за да могат да подберат най-доброто за себе си.
Понеже в ерата на интернет пазарни тайни вече няма, е редно да уточним, че за всяка държава STIHL провежда гъвкава политика по отношение на това, кои от новите си модели кога да въвежда на местния пазар с оглед на неговите особености, наложени през годините традиции и тенденции на развитие.
И така, месец след началото на новата година, „Андреас Штил“ пусна на нашия пазар едновременно четири нови за страната ни модела на моторни верижни триони. Заедно с един, познат вече от миналата година, те се обособяват в две групи:
» Машини за градината и селското стопанство: MS 271, MS 291 и MS 391 (в продажба от март т.г.)
» Машини за горското стопанство и дърводобива: MS 241 C-M и MS 362

прочети пълната статия в "Направи Сам"


към началото