Новото попълнение водоструйни машини STIHL


Гамата водоструйни машини, които „Андреас Штил“ ЕООД предлага на нашия пазар, наскоро бе обогатена с четири нови модела – RE 150, RE 150 PLUS, RE 170 и RE 170 PLUS. Така клиентите и почитатели на марката STIHL вече разполагат с възможност за избор между 10 водоструйни машини. Те включват модели, предназначени за ефикасно почистване, както в дворната градина, около къщата или автомобила, така и за редица по-тежки и отговорни дейности, характерни при използването на този вид машини в работилници, селското и горско стопанство, в строителството, при почистване на обществени места и др.
Предлаганата у нас палитра машини STIHL обхваща модели с консумирана от електродвигателя мощност от 1,7 kW (RE 100, RE 110) до 3,3 kW (RE 170 и RE 170 PLUS ). По отношение на най-съществения параметър, работното налягане на водната струя, диапазонът е от 100 bar (RE 90) до 150 bar (RE 163 PLUS, RE 170, RE 170 PLUS). Машините от компактния и средния клас имат възможност за ограничаване на работното налягане на водната струя до 10 bar.
Отделните модели се различават един от друг още по дебита на водната струя, теглото, температурата на захранващата вода, дължината на маркуча за високо налягане, по характеристиките, свързани с шума и вибрациите и др. Моделите с добавка в наименованието Plus имат и макара за навиване на маркуча.
От две години насам всички водоструйни машини, които немската компания предлага на пазара, с изключение на модела RE 163 PLUS, са изцяло проектирани и произведени в нейни заводи. Това е и една от причините за високото качество, което отличава машините с марката STIHL.
Накратко – водоструйните машини STIHL са мощни и високо ефективни при почистване, те са здрави, надеждни и износоустойчиви, компактни и удобни при работа.
Всички те имат:
– Здрава, износоустойчива глава на водната помпа, изработена от алуминий или месинг.
– Специален куплунг, силно улесняващ поставянето и смяната на дюзите.
– Обособени места за сигурно съхраняване на дюзи, накрайници и други принадлежности.
– Маркучът се свързва към пусковата ръкохватка чрез куплунг, който позволява въртеливо движение. Това го предпазва от опасно усукване.
– Регулиране на налягането на водната струя.
– Тихо работещ асинхронен (индукционен) електродвигател с голяма дълготрайност.

прочети пълната статия в "Направи Сам"


към началото