Новото попълнение мощни храсторези на STIHL


Изцяло обновената гама моторни храсторези, която „Андреас Штил“ ЕООД предлага към момента на нашия пазар, включва четири модела – FS 361 C-EM, FS 411 C-EM, FS 491 C-EM и FS 561 C-EM. За българския пазар моделите FS 411 C-EM и FS 561 C-EM са изцяло нови разработки, а другите два са усъвършенствани версии, които заместват досега предлагани у нас модели.
Храсторезите са върховата група сред моторните коси. Те се отличават по своята мощност и възможности да режат с лекота гъсти, жилави, диворастящи треви и бурени, трънаци и гъсти храсталаци, леторасти, дори и тънкостеблени дръвчета. И четирите машини позволяват рязане на храсти и дръвчета с дебелина до 20 mm при работа с трилистен стоманен нож за гъсталак. При работа със стоманен циркулярен дисков трион, всяка от четирите машини може да реже дръвчета с дебелина на стъблото до 70 mm. Разбира се, разликата в мощността на двигателите се отразява на скоростта, производителността на работа и продължителността на високо натоварване.
За отбелязване е, че първите три модела храсторези се продават в комплект с трилистен стоманен нож за гъсталак с диаметър 300 mm (300-3). Моделът FS 561 C-EM e окомплектуван с нож с диаметър 350 mm (350-3). Допълнително се предлагат още споменатите метални ножове, както и различни по вид циркулярни дискове, двулистен и четирилистен нож. За косене на трева машините работят с различни видове глави за косене с найлонова корда.
Захранвани с двигател с вътрешно горене и максимално широк обхват от приложения – от косене на всякакви видове треви, до рязане на гъсталаци и фиданки, храсторезите на STIHL са машини, проектирани и произведени за професионална работа при поддръжката на гори и местности с различна растителност, за разчистване на терени с гъсталаци, при поддръжка на крайпътната растителност, навсякъде, където е необходимо косене и разчистване чрез изрязване на посочените видове растителност. Характерна и за четирите машини е тяхната висока производителност. Така например, при работа с глава с найлонова корда, максималната широчина на косене при първите три модела е 520 mm. При най-мощния храсторез, FS 561 C-EM, тя достига 560 mm.

прочети пълната статия в "Направи Сам"


към началото