Новото семейство водоструйни машини на STIHL

Представяне на новите водоструйни машини, завод №1 на STIHL, 18.09.2018 г.


Мощни и високоефективни за почистване, здрави, надеждни и износоустойчиви, компактни и удобни при работа. Така в едно изречение би могло да се охарактеризира новото семейство водоструйни машини на STIHL. Част от тях „Андреас Штил“ ЕООД ще пусне на българския пазар в самия край на 2018 г. Това са моделите RE 100, RE 110 и RE 130 Plus. В началото на идната година ще се появи и най-малкият в семейството – моделът RE 90, който заема, така да се каже, началното ниво в групата.
Имаме възможност авансово да запознаем читателите на списанието с новите водоструйни машини, благодарение на това, че те бяха представени за пръв път пред специализираните медии, с участието на представител на списание „Направи сам“, по време на международния „Ден на медиите“ 2018, който се проведе на 18 септември, на територията на завод №1 на STIHL във Вайблинген, Германия.
За отбелязване е, че новото семейство не са просто поредните нови модели, а машини, изцяло проектирани и произведени от STIHL. Това не е необичайно за немския производител, защото, за разлика от масовата практика, когато машините на даден специализиран производител се продават с марката на друг и променен външен вид, STIHL се стреми в максимална степен да затвори целия производствен цикъл в собствените си заводи. Да произвежда всички детайли от съществено значение за качеството на дадена машина в заводи на STIHL.
STIHL сe откроява и с това, че сама проектира и произвежда работните, режещите инструменти за своите машини – вериги и шини за тях, ножове за ножици за жив плет и др. Това е много голямо предимство, защото и най-добрата машина не може да изяви качествата си, ако не работи в тандем с най-подходящия, специално проектиран за дадена група модели инструмент.
Нещо повече, част от най-важните за качеството на продукцията машини и поточни линии са проектирани и изработени от самата STIHL. Такива са автоматите за заточване на режещите звена на веригите, за изработване и закаляване на нитовете за тях и други. Това ги прави уникални, в тях са вградени множество патенти и десетилетия производствен опит. Нещо, което конкурентите не могат да изкопират, нито да произведат. Това предимство на STIHL се пренася и върху качеството на продукцията.

Ето защо марката STIHL отдавна се е утвърдила като синоним на високо качество. От 1971 г. насам, бензиновите верижни триони на STIHL са най-продаваните в света. Сега вече и водоструйните машини на немската компания стават истински Made in STIHL.

прочети пълната статия в "Направи Сам"


към началото